www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İNEGÖL`ÜN YENİ MARKASI

İNEGÖL`ÜN YENİ MARKASI


Bursa-Ankara yüksek hızlı tren hattı ile ilgili geçtiğimiz günlerde basın yer alan haberler, İnegöllüleri oldukça heyecanlandırdı.

Tabi iki tip heyecanlanma oldu yüksek hızlı trenle ilgili. Birinci tip heyecanlananlar, trenle uzak diyarlara yolculuk yaparız düşüncesinde olanlar, yani ilçe halkı avam tabakası, birde trenin geçeceği hat üzerinden acaba nasıl tarla bahçe satın alırız da köşeyi döneriz, düşüncedeki ekabir takımı.

Tabi bu heyecan çok uzun sürmedi, hemen akabinde hattın daha önce açıklanan bölgeden geçeceğine dair haberler yer aldı Bursa basınında, hem de AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin`in ağzından. Şahin`in dediğine göre, tren hattının geçtiği bölgede zeminle ilgili bir sıkıntı olursa şayet o zaman hat İnegöl`e kayabilir.

Burada asıl dikkatimi çeken ise Milletvekili Hüseyin Şahin`e yönelik bir karalama kampanyasının başlatılmış olması...

Bazı haber sitelerinde Milletvekili Şahin`in Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile birlikte DDY Genel Müdürüne yaptığı ziyarette saki yüksek hızlı tren hattının İnegöl`den tekrar Yenişehir`e kaydırıldığı havası estirilmeye çalışıldı.

Güler misin ağlar mısın. Keşke Milletvekili Hüseyin Şahin`in hükümetin böylesine önemli ve büyük projelerinde çok etkin bir rolü olsa.

İnegöl`de doğmuş, İnegöl`de yetişmiş, İnegöl`de ticaret yapan, İnegöllülerle oturup kalkan bir milletvekilinin, şayet elinde imkân olsa bu hattın İnegöl`den geçmesi için gayret etmez mi?

Bu konu daha ilk konuşulmaya başlandığında hatırlayanlar olacaktır, yani güzergah belli olmadan önce. Tren hattının mutlaka İnegöl`den geçmesi gerektiğine dikkat çekenler, hiç bir tesirlerinin olmayacağını bildikleri halde, AK Parti ilçe başkanı Bülent Temelli ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş`ı bile acizlikle suçlamışlardı.

Medyasıyla, muhalefetiyle artık ayaklarımızın yere basması gerekiyor. İnegöl olarak biz kimiz ki? Türkiye`deki bin ilçeden sadece biri.  Hele merkez ilçe olduktan sonra, nüfus olarak ta hiç bir esprimiz kalmadı.  Nüfusu ile İnegöl`ü 10`a katlayan 30 tane ilçe var artık Türkiye`de. 

Biz Bayburt`un 2 bin nüfuslu Demirözü ilçe ne ise, Ankara`nın gözünde öyleyiz artık.  Yine Bursa`nın gözün de Keles ne ise, İnegöl aynı.İnegöl`ün ekonomik olarak gelişmişliği, ihracatı, ilkleri, kendine has markalarının, Ankara`nın hiç ama hiç umurunda değil, Bursa`nın da...

O yüzden, çocukların oyuncak almadıklarında babalarına ağlayıp sızlaması gibi, ağlamayı ve dövünmeyi bırakalım. Biz il olamadıktan sonra tren hattı ve otoban İnegöl`den geçmemiş, fuar alanı Osmangazi`ye yapılmış ne önemi var ki...

Artı parantez ben artık Milletvekili Hüseyin Şahin`i, İnegöl ya da Bursa milletvekilimiz olarak değil,  son dönemde ülke siyasetine katkıları ve ülke insanına yönelik icraatlarıyla Türkiye milletvekili olarak görüyorum. Ahmet Türker`den sonra İnegöl`ün yeni siyasî markası Hüseyin Şahin olmuştur, hayırlı uğurlu olsun.