www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


İNFAZ DÜZENLEMESİ VE CİNAYETLER

İNFAZ DÜZENLEMESİ VE CİNAYETLER


     Corona Virüs, gündemi yoğun bir şekilde işgal ederken, aniden infaz düzenlemesi meclisten geçti. Bir nevi “AF YASASI” olan infaz düzenlemesinden yaklaşık 90.000 kişi yararlanıyor.

Cumhurbaşkanı’nın ifadesi ile;” Kişilere karşı işlenmiş suçları devlet affedemez, ancak mağdur olan kişiler affedebilir.” Yaklaşımı maalesef göz ardı edilerek, MHP’nin ısrarla dile getirdiği AF YASASI meclisten geçirildi. Geçmiş yıllarda AF Çıkaran Hükümetlerde bulunan partiler genel olarak ilk seçimlerde, hezimete uğramıştır.Tarih tekerrürden ibarettir.Bu AF YASASI’nı çıkaran AKP ve MHP’nin de ilk seçimlerde büyük hezimet yaşayacağını tahmin ediyorum.

        Dakika bir gol bir diye bir tabir vardır.AKP-MHP’nin oylarıyla meclisten geçen infaz yasası ile; Kadını bıçakla yaralamaktan cezaevinde yatan Müslüm Aslan cezaevinden çıkarak 9 yaşındaki kızını döverek öldürmüş ve yine başka bir kişi arkadaşının kafasını taşla ezerek öldürmüştür.Bu olaylar artarak devam edecektir.Çünkü geçmişte yaşadığımız olaylar bunu göstermiştir.

        Geçmişte yine MHP’nin desteği ile çıkarılan RAHŞAN AFFI ile cezaevleri boşaltılmış ve ondan sonra şiddet-hırsızlık-dolandırıcılık-gasp olayları artmıştı.

        Bir kişinin ölümüne sebep olmak, bütün insanlığın ölümüne sebep olmak gibidir.Siyaset zor bir iştir.

Yapılan icraatlar nedeniyle hem bu dünyayı hem de ahireti kaybedebilirsiniz.

Sadece bu infaz düzenlemesine el kaldıran evet diyen vekiller değil, onları seçen, onlara oy verenler de bu mesuliyette pay sahibidir.Bu icraatlara imza atan siyasi partilerin yöneticileri de sorumludur.Partisinin kararlarına ters düşmemek adına, haksızlıklara karşı çıkmayanlar, hiçbir tepki vermeyenler, İLAHİ ADALET’in sonuçlarına katlanacaklardır.İLAHİ ADALET nasıl tezahür eder, nasıl tahakkuk eder, onu bilemeyiz.Ancak zulme sebep olanlar, bir gün mutlaka kendileri zulme uğrarlar.Zalimlere sessiz kalarak destek olanlar, bir gün o zalimlerin zulmü ile imtihan olacaklarını unutmamalıdır.

         Zulme rıza zulümdür.İnsanlara zulmetmiş olanların cezalarını affetmek, kimsenin haddine değildir.

Nisa Suresi 85. Ayet-i Kerime’de Allah C.C. buyuruyor:

“Kim bir hayra vesile olursa onu yapmış gibidir.Kim de bir şerre vesile olursa onu yapmış gibidir.”

Peygamberimiz S.A.V.buyurdular:

 “Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz ediniz.” (Müslim, İman 78; Tirmizi, Fiten 11) 

“İnsanlar bir zalimi görürler de onun zulmüne engel olmazlarsa, Allah’ın onları genel bir azaba uğratması kaçınılmazdır.” Ebû Dâvûd, Melâhim, 17.

“Zulme yardımcı olan kimse, kuşkusuz Allah’ın gazabına uğrar.”  Ebû Dâvûd, Kadâ, 14.

        AKP ve MHP ye oy vermiş aklı selim sahibi kardeşlerime tavsiyem, tepkinizi gösterin. Yine halen İl-İlçe teşkilatlarında görev yapmakta olanlara tavsiyem bulunduğunuz yerlerden haykırın.Yanlış yapıyoruz diye! Sesinizi duymazlarsa, bulunduğunuz görevleri bırakın ki; yanlışları yapanlar, yanlış yaptıklarını anlasınlar.