www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


IRKÇILIK HASTALIKLI BİR İDEOLOJİDİR


     Dünya´yı kendi mülkü gören Siyonizm ideolojisi en büyük ırkçı ideolojidir.Irkçı Emperyalizm olarak da isimlendirebiliriz.Kendi ırkı dışındaki tüm insanları akıllı hayvanlar olarak gören ve köleleştirmek için çalışan bu sapık zihniyet, ırkçılık hastalığını yayarak toplumları olabildiğince küçük parçalara ayırmak istiyor.

 

      Bugün Birleşmiş Milletlere kayıtlı 193 devlet bulunmaktadır.Bu devletlerin sayısını arttırmak, mümkünse 5000´e çıkartmak istiyorlar.Böylece daha küçük parçalara ayrılmış küçük devletlerin askeri gücü ve ekonomik gücü olmayacak, dışarıya bağımlı olacaklar.Irkçı Emperyalizmin oyuncağı durumuna düşecekler.

 

      Irkçı Emperyalizm, özellikle Ortadoğu´da güçlü devlet istemiyor.Irak-Suriye bölündükten sonra sıra Türkiye ve İran´a gelecek.Bugün Irkçı Emperyalizm´in kurmak istediği Büyük İsrail Devleti´nin önünde en büyük engel Türkiye ve İran´dır.Çünkü Milli  ve  güçlü orduları bulunan bu iki ülke kalmıştır.Önce bu iki ülkeyi birbirine düşürmek istediler.Eğer 28 Şubat başarılı olsaydı, Türkiye ve İran birbirleri ile çarpıştırılacaktı.Yine 15 temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı, Türkiye ve İran savaşı çıkartılacaktı.

 

      Türkiye-İran savaşı çıkartmayı başaramayan, hüsrana uğrayan Irkçı Emperyalizm şimdi, bu iki ülkeyi bölmek için iç isyanlar çıkartmak istiyor. Gerek ekonomik kriz silahını kullanarak, gerekse etnik köken üzerinden kalkışmayı tetikleyerek bu ülkeleri iç savaşa sürükleyerek bölmek istiyor.Bugün İran ve Irak´ta yaşanan iç kargaşanın sebebi budur.İlk fırsatta Türkiye´ye de aynı senaryoyu uygulamak istiyorlar.

 

       İşte bu oyuna gelmemek için ırkçılık ateşini körükleyecek söylemlerden kaçınmamız gerekir.  ?Türk´ün Türk´ten başka dostu yoktur.? Sözü yanlıştır. Osmanlı yüzyıllar boyu birçok etnik kökeni bir arada aynı idealler peşinde koşturmuştur.Hatta Gayri Müslim olanlar bile Osmanlı yönetimde huzur içinde yaşamıştır.

       Bizler Müslümanız.Müslümanlar ise ancak kardeştir.Bu kardeşlik Allah C.C. ilân ettiği kardeşliktir.Ana-Baba kardeşliğinden daha ileridir bu kardeşlik.Malazgirt´te, İstanbul´un Fethi´nde,Çanakkale´de daha nice yerlerde hep beraber destanlar yazdık.

 

       Hiçbir zaman Zalimden yana olmadık. Zalimlerle beraber olmadık.Etnik kökeni ve inancı ne olursa olsun, Mazlumdan yana, mazlumlarla beraber olduk.Zalimlerden dost edinmedik.Zalim olanın ne dinine bakılır, ne de etnik kökenine.Zalime karşı durmak gerekir.

 

       Irak-İran-Suriye-Türkiye fark etmez, hepsinde senaryo aynı, senarist aynı.Aynı Tiyatro oynanıyor. Osmanlı´yı yıkan zihniyet aynı.Osmanlı Devleti var olsaydı, İsrail olmazdı.Ortadoğu´da huzur ve barış olurdu.

İşte bunu için Osmanlı Devleti´ni ırkçılık hastalığı ile yıktılar. Eğer ibret almazsak tarih tekerrür eder.

       Elimizde son kale Türkiye Cumhuriyeti´ni de Allah korusun, birkaç parçaya bölerler. Kendilerine köle yaparlar. Irkçı Emperyalizmin kölesi olduktan sonra Türk olsan ne olur, Kürt olsan ne olur.