www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İRONİK SAVUNMA

İRONİK SAVUNMA


Ergenekon ve balyoz davalarından tutuklu bulunanların yeniden yargılanmasının gündeme gelmesi, firari işadamı Cem Uzan’ı da umutlandırmış. “Bende kumpasa geldim, benimde yeniden yargılanmam lazım” diyen Cem Uzan, TBMM başkanı Cemi Çiçek’e mektup göndermiş.

 

Ergenekon ve balyoz davalarından geriye doğru plağı sarmaya başlarsak eğer, 80 darbesini yapan Kenan Evren ve kuvvet komutanları, 28 Şubat post modern darbesini yapanlar, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve şikeyle suçlananlar, terörist başı Apo ve PKK’lılar da bizde kumpasa geldik masumuz, yeniden yargılanmak istiyoruz diyebilirler.

 

Acaba bu zevatlara yeniden yargılanma şansı verilse, mahkemede nasıl bir savunma yaparlardı diye biran düşündüm ve sizinle paylaştım.

 

İşte bizi yeniden yargılayın diyenlerin muhtemel savunmaları;

 

Ergenekoncular ve balyozcular; Efendim biz Türk Silahlı Kuvvetlerinin çok değerli ve şerefli mensupları olarak, vatanımızı dış mihraklardan korumakla görevliyiz. Ama dışarıdan ülkemize bir tehdit olmadığından canımız çok sıkılıyor, bir araya geldiğimizde ise; “Acaba biz aldığımız maaşı hak ediyormuyuz” diye hayıflanıyorduk. Tam viskilerimizi yudumlarken, geçmişte dine dayalı bir yönetim kurmayı hedef edinen malum siyasi hareketin içerisinde ayrılıp iktidar olanların gömleklerini çıkarmadığını fark ettik. Baktık devletin her kademesini ele geçiriyorlar, oturduk ve plan yaptık. Amacımız iktidarı yıkmak değil, Atatürk’çü kadroları işbaşına getirmek, milletimizin! arzu ettiği çağdaş muasır medeniyete yeniden yelken açmaktı. İnanın kötü bir niyetimiz yoktu. Siz daha iyi bilirsiniz; ameller niyetlere göredir. Dolayısıyla bizler masumuz, kendimiz için plan yaptıksak Arap olalım.

 

Apo’nın savunması; Benim için 30 bin kişinin katili diyorlar, büyük yalan. Siz benim elimde hiç silah gördünüz mü, ben kimseyi öldürmedim. Kürt-Türk kavgasını başlattı iftirasını da kabul etmiyorum, zira ben zaten Kürt’te değilim. Ne olduğumu bilenler biliyor. Beni serbest bırakın, devlet bana sıfır faizli sınırsız ödemeli kredi versin, köyüme bir bakkal dükkânı açıp, geçimimi sağlamak, devletime vergi vermek istiyorum.

 

Aziz yıldırım: Feneğbahçe’nin 16 takımla şike yapağak şampiyon olduğu iddia edildi. Bu iddiayı biğan için kabul etmiş olalım, ee o zaman Galatasaray ve Trabzonspor’da dahil 16 takımın da şike süğecine dahil edilmesi geğekmez mi? Pağalar, tapeler hepsi düzmece, kesinlikle kabul etmiyoğum. Biz büyük bir komplonun kuğbanıyız. Dağağacığında bile olsak son sözümüz feneğbahçedir.

 

80 Darbesini yapan Kenan Evren; Ben 90 küsur yaşındayım. Nitekim eskiye dair bir şey hatırlamıyorum. Görüyorsunuz ellerim titriyor. Resim dahi yapamıyorum. Varsa bir durum yapalım açık oturum…

 

Cem Uzan;.  Ben başbakan olacak adamken, beni hak etmediğim şeylerle suçladılar, ama hiçbirini kabul etmiyorum. Beni derhal serbest bırakın, bankalarımı ve holdinglerimi de geri verin. Eğer beni serbest bırakırsanız, söz  tüm telsim abonelerine 100 kontör hediye vereceğim. Hatta içerisinde 1000 adette hediye SMS olacak.

 

28 Şubatçılar; Biz medeni insanlarız, bizde herkes kendi tabağından yer, ama Erbakan ve adamları iktidara gelir gelmez, bizim çorbaya kaşık attılar. Çok gücümüze gitti.  Ne yapalım ne edelim, bir daha çorbamıza kaşık attırmayalım diye düşünürken, radyo da Ferdi Tayfur’un Fadime’nin düğününde halay çekelim şarkısı çalmaya başladı. Hepimiz kulak verdik şarkıya.. Ya bu Fadime kimdir, kimin nesidir, başladık izini sürmeye. Meğer kızcağızı yaşlı başlı, sakallı cüppeli bir adama imam nikahıyla bağlamışlar. Acıdık kurtaralım dedik. Tutup çektik aaa ne görelim Fadime’yi çekerken, iktidar düştü. Hâlbuki bizim amacımız Fadime’yi  kurtarmaktı. Yani Refah Partisi’nin iktidardan düşürülmesinde bizim hiiiiiç suçumuz yok.