www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İŞBAŞINA GELDİĞİNİZDE?

İŞBAŞINA GELDİĞİNİZDE?


Yerel seçim tarihi yaklaştıkça heyecan artıyor. Adayların çalışmalarını yerel gazetelerden takip eden partililer merak içerisinde. Herkes biz kazanırız iddiasında Yani belediye başkanlığını kim kazanır sorusunun cevabı her kişiye göre farklı.

 

Daha önceki yazımda dile getirdiğim gibi aslında seçimi kimin kazanacağının ve projelerin önemi yok, zira mühür 30 Mart sonrası büyükşehirde olacak. Büyükşehir İnegöl’e nasıl bir don biçerse, onu giyeceğiz.

 

Asıl İnegölümüzü çok daha yakından ilgilendiren bir mesele var. O’da ilçemizdeki asayiş ve gençliğin içerisinde bulunduğu vahim durum.

 

Özellikle ilçemizdeki genç neslin son yıllarda hızla sigara, alkol ve uyuşturucu (bonzai) bataklığına doğru sürüklendiğini görüyorum. Yine ilçemizdeki hırsızlık vakaları da almış başını gidiyor.

 

İlçemizdeki bu gidişatın en büyük müsebbibi bana göre yerel idarecilerin sürekli değiştirilmesi. Düşünsenize son 5 yılda 3 kaymakam, 5 ilçe emniyet müdürü gördü İnegöl halkı. Gördü derken, açılışlarda ya da gazetelerde görüyor. Çünkü İnegöl’e atanan bürokrat, zaten ilk bir yılını ilçeyi tanımakla ve iadei ziyaretlerle geçiriyor.  Tam İnegöl’e nüfus edecek, olaylara hakim olacak derken, hoop başka il’e yada ilçeye atanıyor.

 

Siyasetçilerimiz ise kendilerini İnegöl’ü büyütmeye ve ekonomisini geliştirmeye adamışlar sanki. Sürekli birilerinin zenginliğine zenginlik katacak projelerle meşguller. En başarılı oldukları konu da bu zaten.

 

Ama gel gelelim çalışan kesim hala geçim derdinde. Milyon dolarlık ihracat yapan fabrikatörler, çalışanını asgari ücrete mahkûm etmiş, ama kendisi zenginliğinin keyfini sürüyor. Sıradan bir esnaf bile yanında çalıştırdığı kişiye asgari ücret verirken, koca koca sanayicilerin de çalışanına asgari ücret vermesi acaba ne kadar adaletli ve vicdani…

 

Siyasiler mi? Onlar bu durumdan olukça memnunlar! Çünkü evini geçindiremeyen gariban işçi, belediyeye ya da kaymakamlığa müracaat edip el etek açacak, onlarda bu işten oy devşirecek.

 

Acaba bizi idare edenler ne zaman İnegöl’ün asıl sorunlarına eğilecekler? Mobilyamızın büyümesi ve gelişmesi için harcanan enerjiyi ve çabayı, acaba ne zaman uyuşturucu bataklığına düşmüş, kurtarılmayı bekleyen gençler için harcayacaklar.

 

İdarecilerimiz arka sokaklarda neler oluyor farkındalar mı? Acaba. Seçimden seçime gezilen o arka sokaklardaki insanlara makarna ve kömür dağıtmakla yönetici olunuyor ise diyecek bir sözüm yok.

 

Hazır seçim arifesindeyiz, madem herkes iddialı ve biz kazanırız diyor. O zaman tüm adaylara ve ilçe başkanlarına çok geç olmadan sormuş olayım.

 

İŞBAŞINA GELDİĞİNİZDE?

 

İnegöl’deki asayişi nasıl ve hangi projelerle sağlayacaksınız.?

 

Gençleri sigara, alkol ve uyuşturucu belasından hangi projelerle kurtaracaksınız.?

 

İşsizliğin dibe vurduğu ama asgari ücretin tavan yaptığı gelir adaletsizliğine bir çözüm öneriniz ve projeniz var mı?

 

Özellikle dar gelirli ailelerin yaşam standartlarını yükseltecek projeleriniz olacak mı?

 

Hayatı ucuzlatacak ve kolaylaştıracak ne gibi projeleriniz olacak?

 

Belediye’nin bütçesini arttırırken, işin kolayını seçip garibanın sırtına mı bineceksiniz, yoksa farklı projelerle çözüm yoluna mı gideceksiniz?

 

Sokaklarda ellerinde boya sandığı ile dolaşan, ya da dilenen çocuklar görmeye devam edecek miyiz? Yoksa toplumun tüm kesimlerini kucaklayan sosyal projelerle kanayan yaraya merhem olacak mısınız?