www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İŞİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ

İŞİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ


Bilmem kaç zamandır Vuran adam ile bir o kadar Duran adam arasındaki buzların neden eridiği gün yüzüne çıktı.

“Bunlar artık asla barışmazlar, hatta iki dünya bir araya gelse, bunlar bir araya gelmez” kabilinden çok iddialı cümlelerin sarf edildiği Vuran adam ile Duran adam arasındaki sır perdesi kalktı.

Edindiğim bilgilere göre, daha önce Ahmetlerin ricası, siyasilerin niyazı ile bir araya gelen, ancak buzları tam manasıyla eritemeyen ikilinin arasını bulan, meğer AK Parti Bursa il Başkanlığı imiş.

Kaynak bilgiye göre; 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde AK Parti Bursa İl Başkanlığının İnegöl Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş imiş. İl başkanlığından Aktaş’a, İnegöl’de kavgalı olduğun camialar varsa, (STK-Medya) hepsinle aranı düzelt, ilişkilerini en az asgari düzeye getir talimatı gelmiş. Bunun üzerine Sayın Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin İnegöl’e teşrifleri öncesi yaverine talimat vermiş ve Vuran adam ile ilk o gün diyaloğa geçilmiş. Recep Altepe’nin programına davet edilen ve mutluluktan uçan Vuran adam, daha sonra Duran adamdan yazdıkları yazılar için özür dilemiş ve helallik istemiş. Tabi yapılan hatayı kabul etmekte erdemliktir.

Ama anlayamadığım bazı şeyler var.

Vuran adam, gazetede yazılanlar için Duran adamdan özür dileyip helallik istediyse, o zaman  yazılan yazıların hepsinin düzmece ve iftira olduğunu kabul ediyor demektir.

Peki düzmece yazılar yazarak, bir insanı halk nezdinde küçük düşüren, itibarsızlaştıran, rencide eden Vuran adama, bu halk bundan sonra nasıl güvenecek, nasıl itimat edecek. Bundan sonra yazacaklarının düzmece olup olmadığını nasıl anlayacak.

Peki, siz Sayın Duran adam. Bilmem kaç zamandır hakkında yazılar yazarak şahsını itibarsızlaştırmaya çalışan Vuran adam için, “O’nun elinden Cumhurbaşkanlığını kazanacağımı bilsem, bir daha onunla asla işim olmaz, Ben onunla ahrette hesaplaşacağım” psikolojisinde iken, nasıl oldu da Vuran adamla barışmak pahasına, belediye başkanlığına tav oldun.

Ve siz Sayın AK Parti İl Başkanlığı, 2014 yılı için İnegöl’de belediye başkan adayı olarak Sayın Alinur Aktaş’ı düşünüyormuşsunuz. Eyvallah doğru düşünmüşsünüz. Ve kendisine kavgalı olduğun camialar varsa, düzelt talimarı vermişsiniz, buna da eyvallah. Peki İnegöl ilçe teşkilatlarının uzun zamandır rahatsız olduğu, Bursa Milletvekili Hüseyin ile Alinur Aktaş arasındaki kavganın bitmesi içinde bir talimatınız olacak mı? Yoksa bu kavganın ilin âli menfaatlerine bir zararı yokta, umursamıyor musunuz?

Bence umursayın. Çünkü İnegöl kamuoyu bu kavgadan oldukça rahatsız Başta bürokrasi olmak üzere, iş dünyası ve STK’lar bu durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyor. İnegöl kamuoyu çok başlı yönetimden rahatsız. Madem bütün sözler sineye çekilip helalleşilecek, o zaman parti içi kavgaya da bir el atında bu iş kökten çözülsün…