www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


İsmail Güldüren İlk Maçında Güldüremedi


Sakıntılı başlangıç; Önüne yeni sezon hedefi olarak YAPILANMA YILI hedefi koyan İnegölspor Teknik direktörlük görevine, İnegölspor 1 kere sportif - 1 kere´de Teknik direktörlük yapmış olan İsmail Güldüren´i 3 kez takımın başına getirdiği karşılaşmadan 0-1 mağlup ayrıldı. İsmail Ertekin gitti, ne için gittiği bir türlü anlaşılamadı. Fatih Akyel gitti, o da bir muamma, sezonun bitimine 3 hafta kala İnegölspor´un başına Teknik direktör olarak 2. defa gelen İsmail Güldüren oldu, bakalım Güldüren hocayla birlikteliğimiz nereye kadar devam edecek? 

İnegölspor´un sorunu; Bu sezon bence Teknik direktör sorunu değildi. Bu takımın ekonomik ve de yönetimsel bazda sorunları vardı. Umarım Güldüren ile başlayan günler, bu sorunların sonu olur. Mevcut kadro grubu ile kulübesi zengin olmayan bir İnegölspor´un ne bugünü, nede yarını, bek iç açıcı gibi görünmüyor.

Futbolun içindeki unsurlara baktığımızda Teknik direktörler, futbolcu ve yöneticilerden, her zaman daha fazla eleştiri odağı olmuştur. Futbolculara özgürlük veren Teknik direktörler mi, yoksa disiplini ön plana alan, çalışmayı esas tutan hocalar mı daha başarılı olur. Örneğini bu sezon İnegölspor´da maalesef ne İsmail Ertekin´de gördüm, nede Fatih Akyel hocada gördüm. İnşallah İsmail Güldüren bu meziyetlere sahip çıkarda ağız tadıyla son iki maçı ve önümüzdeki sezonu geçiririz.  İsmail Güldüren ve ekibine başarılar temenni ediyorum.

Pazar günkü maça gelince; Sancaktepe ile oynadığımız karşılaşma sezonun bence en zor maçıydı. Neden derseniz? Temsilcimizde hem kadro, hem de Teknik heyet bazında değişime gidilmiş, her kes tarafından değişim merak ediliyor. Ama oynanan maçın her iki takım içinde hiçbir amaç ifade etmiyor, yensen ne olur, yenilsen ne olur gibi niteliğinde bir maç oynanıyordu, nitekim de ortaya çıkan futbol bunu gösteriyordu. Konuk ekip temsilcimize göre daha iyi futbol oynadı. Çok gol pozisyonlarına takım halinde girdi. İnegölspor ise gol yollarında forvette çok yalnız kaldı. Dedim ya amaçsız futbol bu kadar olur. İsmail hocanın oynattığı genç kardeşlerimiz, İnegölspor´un geleceğini temsil edeceğinden, son maçlarımızda daha fazla oynatılmasında yarar var. Önümüzdeki hafta Eyüpspor deplasmanı, ondan sonraki hafta içeride oynayacağımız Ankara Demirspor ile oynayacağımız karşılaşma 2. lig Beyaz grupta düşecek 3. takımı belirlemesi açısından hayati bir maç olacağı kanısındayım. Tüm gözlerin bu maça çevrilmesiyle İnegölspor´un izleyeceği stratejiyi Türk futbolu adına çok önemli bulunuyorum.

SAYGILARIMLA