www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


İSTANBUL SEÇİMLERİ VE TÜRKİYE´NİN GERİ BIRAKILMASI


31.Mart.2019 Yerel seçimlerini maalesef sonuçlandıramadık.Türkiye bir türlü seçim atmosferinden çıkamıyor.                         Son 5 yılda, 7 seçim yaşayan Türkiye seçim yorgunu bir hale gelmiştir.İktidar partisi 2015 Haziran seçimlerini kaybedince, 2015 Kasım ayında tekrar seçim kararı almış ve ölümü gösterip, seçmeni adeta  sıtmaya razı etmiştir.

İstanbul´da, 2015 seçimlerinde yaşananların tekrarı yaşanıyor.İktidar kaybetmeye razı değil.     

 

 Türkiye bir yerel seçimi sonuçlandıramamışken, Dünya 4.Sanayi Devrimini konuşuyor. Endüstri 4.0 yani 4.sanayi devrimi yaşanıyorken biz birbirimizi yemekle meşgulüz.

 

       2011 yılında  Almanya´da yapılan bir fuarda duyurulan 4. Sanayi devrimi, Endüstri 4.0´ın bize sunduğu en önemli şey artık üretimde insanların yer almaması ve robotların üretimi tamamen devralmasıdır. İnsanların bu işlerin sadece beyin takımında bulunmaları ve tüm bu üretim olaylarının bir otomasyon sistemine oturtulmasıdır. Yine  sermaye gücüyle bir şeyler yapmak yerine dijitalleşmeye doğru fikirler üreterek tıpkı günümüzde üretilen akıllı uygulamalar gibi uygulamalarla insanların hayatını kolaylaştırmaktır. İnsan gücüne dayanan işlerin yapay zekalara yani robotlara yaptırılmasıdır.

 

       Tarih tekerrürden ibarettir. Ders alınmadığı sürece tekerrür eder.Osmanlı´nın son dönemlerinde yaşananlar adeta tekerrür ediyor.1860´larda başlayan 1.sanayi devrimi ve 18.yüzyılın sonlarında yaşanan 2.sanayi devrimi Osmanlı´da yaşanan siyasi çalkantılar nedeniyle nasıl kaçırıldıysa, bugün ülkeyi yöneten iradenin ?ne olursa olsun, iktidarı kaybetmeyeyim? mantığı ile hareket etmesinden dolayı maalesef 4.Sanayi devrimi de kaçırılmıştır.2002 yılından beri Türkiye´yi yöneten irade, maalesef 2011 yılında başlayan 4.Sanayi devrimine de Türkiye´nin seyirci kalmasına vesile olmuştur.AKP her girdiği seçimi kazanıyor, ancak Türkiye kaybetmeye devam ediyor.YAZIK!!! ÇOK YAZIK!!!

       Daha Cumhuriyetin ilk yıllarında bile, imkanlar olmamasına rağmen Sanayileşme Hamlesi başlatılmıştır.       

 

Rahmetli Erbakan; 1970-1980 yılları arasında Tek başına iktidar olmamasına rağmen Türkiye´nin Sanayileşmesi adına ciddi adımlar atılmasına vesile olmuştur.Kıt imkanlarla o günkü şartlarda 400 büyük sanayi kuruluşunun temeli atılmış, 210 büyük sanayi kuruluşu tamamlanarak üretime geçmiştir.

 

         Daha sonra gelen iktidarlar tarafından, bunlar birer birer satılmıştır.80 yıllık birikimlerimiz, değerlerimiz bir  bir satılmaya devam ediyor.Türkiye sanayi ve teknolojik yatırımlardan uzaklaştırılarak, TÜKETİM TOPLUMU haline getiriliyor.Bir çok kimsenin umrunda değil.Arkadaş bırak kuru bir partizanlığı.Kafanı çevir Dünyaya bir bak.Sen kutuplaşma girdabının içinde bocalarken dünyada bak neler oluyor.

 

       Çin son 1 ayda 115.000 yeni patent başvurusunda bulunuyor. Dünya 4.Sanayi devrimine koşuyor.Yeni buluşlar, patentler alıyor.Bu ne demek biliyor musun? Hangi Parti kazanırsa kazansın, köle olmaya devam edeceksin demek.Dünya da aşağılanmaya devam edeceksin demek.Onlar efendi, sen köle olacaksın demek.

 

Sermaye- Para onların elinde olmaya devam edecek, sen onlara borç dilenmeye devam edeceksin demek.      

      Avrupa Patent Ofisi (EPO) tarafından her yıl hazırlanan patent raporunun 2018 yılı sonuçları açıklandı. Avrupa ve dünya genelindeki patent başvurularından derlenen rapora göre; 2018´de yapılan patent başvuru sayısı bir önceki yıla kıyasla yüzde 4.6´lık artış gösterdi.

 

      TÜRKİYE´DE GERİLİYOR?.EPO 2018 raporuna göre Türkiye´den yapılan Avrupa patent başvurularında bir önceki yıla göre gerileme yaşanması ise dikkat çekti. Türkiye´nin patent başvuru sayısı 2017 yılında 911 iken bu sayı 2018´de 572´ye düştü. Türkiye bu sayıyla 50 ülke arasında 23. oldu.

Araştırmada ülkenin nüfusuna oranla yapılan sıralamada ise Türkiye kendine 37. sırada yer bulabildi. 2018´de Türkiye´den 1 milyon kişi başına sadece 7 patent başvurusu yapılırken, bu alanda ilk sırada ise 1 milyon kişi başına 966 patent başvurusu yapılan İsviçre yer aldı.

 

Verilere göre en çok patent başvurusu teknoloji alanlarında yapıldı. Daha önceki yıllarda olduğu gibi tıbbi teknoloji en çok başvuru yapılan kategori olarak ilk sırada yerini aldı. Tıbbi teknolojiyi sırasıyla; dijital iletişim, bilgi teknolojileri ve elektrikli aletler makine ve enerji alanları takip etti.

 

EN ÇOK PATENT BAŞVURUSU YAPAN MARKA?

Raporun en ilgi çekici verilerinden birisi de ?En çok patent başvurusu yapan markalar? kategorisi.

 Verilere göre Siemens, 2493 patent başvurusuyla ilk sırada yer aldı. 2485 başvuru ile Huawei ikinci, 2449 başvuruyla Samsungüçüncü, 2376 başvuruyla LG dördüncü oldu. 

 

Rapora göre, patent başvurularında yaşanan yüzde 4.6´lık artış ülkeler bazında değerlendirildiğinde ABD yüzde 25 oranla en çok artışın yaşandığı ülke oldu. ABD´yi sırasıyla Japonya (yüzde 13),Çin (yüzde 5) ve Kore (yüzde 4) takip etti. EPO ülkeleri içinde en çok artış gösterenler ise Almanya (yüzde 15),Fransa (yüzde 6),İsviçre (yüzde 5),Hollanda (yüzde 4),İngiltere (yüzde 3),İtalya (yüzde 3) ve İsveç (yüzde 2). 

 

Yeter artık.Bu kısır siyasi çekişmelerden kurtulamayacak mıyız?Sahi 1 ay önceki Vatan Hainleri, zillet ittifakı nereye gitti?

Acaba APO yeni dönem kurtarıcımız mı olacak? YSK-Yeniden Seçim Kurulu İstanbul´u kim kazanırsa seçimleri iptal etmez mi acaba.

 

EY MİLLET UYAN ARTIK.Boş gündemlerle, uğraşmaktan vazgeç.Önce kendine, sonra senden oy isteyenlere sor bakalım.4. Sanayi devriminin neresindeyiz.17 yıldır tek bir Dünya Markası çıkaramamış Türkiye, 80 yıllık Ulu Çınarları Yabancılara satmakla meşgul.YETER!!!  BURAYA KADAR DEMENİN ZAMANI!!!!!!!