www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


İSTANBUL SÖZLEŞMESİ


      Son günlerde en çok konuşulan konulardan biri İstanbul Sözleşmesi?Özellikle İslâmî kesim ardı ardına açıklamalar yapıyorlar.İstanbul Sözleşmesi feshedilsin!!!

        Kayıtsız, şartsız destek oldukları AKP iktidarının bu rezaleti nasıl işlediğine akıl erdiremiyorlar ve vicdan azabı içinde adeta günah çıkartıyorlar.Ancak şunu hatırlatmak istiyorum.Müslümanlar; Hristiyanlar gibi günah çıkartmaz.Bu şekilde günahlarından kurtulamazlar.Tevbe etmeleri gerekir.Tevbe etmenin ilk şartı, yaptığı günahın farkına varıp, pişmanlık duymak ve bir daha o günaha dönmemektir.Bundan sonra , AB´ye girmek isteyenlere destek olmamakla ancak pişmanlıklarını ifade edebilirler.Yoksa cılız açıklamalarla günahtan kurtulamazlar.

      AKP, seçmenlerden destek isterken, ?Türkiye´yi Avrupa Birliği´ne biran önce sokmak? öncelikli hedefimiz diyerek destek istedi.17 yıldır bunun gereğini yerine getirmeye çalışıyor.

      Avrupa Birliği´ne Türkiye´yi sokabilmek için başta Eşcinsellere dernek kurma hakkı, TCK´da zinaya ceza öngören maddenin, çıkarılan  yeni TCK´da olmaması gibi öyle suçlar var ki; AKP´ye destek olanların tevbe etmekle de kurtulamayacakları günahlar.Çünkü üçüncü şahısları da sirayet etmiş.

       ?İstanbul Sözleşmesi? de bunlardan bir tanesi.?İstanbul Sözleşmesi? Kadınlara yönelik şiddet ve Aile İçi Şiddetin önlenmesi ve Bunlarla mücadele yanında, Cinsiyet ayrımcılığı konusunu da kapsamaktadır.                       

Bu sözleşme o kadar ucu açık ifadeler içeriyor ki; erkek evladına oğlum, kız evladına kızım demek bile ayrımcılık olarak görülüyor.Çocuğa baskı olarak görülüyor.

 İstanbul Sözleşmesi´nin feshedilmesi, Avrupa Birliği´ne girmek isteyen ve AİHM´i en üst mahkeme kabul etmiş bir Türkiye için mümkün değil.Türkiye geri dönüşü olmayan bir yola sokuldu.

      ?Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi?, bilinen adıyla ?İstanbul Sözleşmesi?, ?kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadele gerekçesi ile?11 Mayıs 2011´de İstanbul´da imzaya açıldı ve 1 Ağustos 2014´de Türkiye´de yürürlüğe girdi.

Bu sözleşme 121. Avrupa Konseyi Bakanlar toplantısında kabul edilmiş. O zaman Türkiye dahil 13 ülke imzalamış. 1 Ağustos 2014´de de yürürlüğe girdi.

 TBMM 24. yasama dönemi, 2. yasama yılı, sıra sayısı 81´de TBMM zabıtlarında sözleşmenin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarısı ile Kadın-Erkek Fırsat eşitliği komisyonu ile Dışişleri Komisyonu raporları var. 11.11.2011´de Başbakan olarak Erdoğan´da bu tasarıyı imzalamış. Gerekçede bu sözleşmenin hazırlanmasında ?Türkiye´nin öncü bir rol üstlendiği?, ?Türkiye´nin imzasının ayrıca sembolik bir değer taşıdığı?, ?Bu sözleşmenin ülkemizin saygınlığı artırdığı? belirtiliyor. (Bakınız Başbakanlık, Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü sayı: B.02.0.KKG.0.10/101-413/3604)

 Bu sözleşme ile ilgili Dışişleri Komisyonu 24 Kasım 2011´de bir rapor sunmuş. ?Sözleşmeye çekince koymadan imzalanmasının önemli olduğu?na vurgu yapılmış. İmzalar: Başkan Volkan Bozkır, Kâtip Gönül Bekin Şahkulubey (Sözcü), Ömer Faruk Loğoğlu, Ali Rıza Alaboyun, Emrullah İşler, Mehmet Ali Ediboğlu, Sinan Ogan, Faik Tunay, Mehmet Muş, Osman Oktay Ekşi, Osman T. Korutürk, Rıfat Sait, Abdullah Çalışkan, İdris Bal, Hasan Karal (Sözcü), Burhan Kayatürk, Nazmi Gür.

 O metni onaylayan Bakanlar Kurulu şu isimlerden oluşuyor: Başbakan T. Erdoğan. Bakanlar: B. Bozdağ, A. Babacan, B. Atalay, S. Ergin, F. Şahin, E. Bağış, N. Ergün, F. Çelik, E. Bayraktar, A. Davutoğlu, M.Z. Çağlayan, S Kılıç, M. Eker, H. Yazıcı, İ.N. Şahin, C. Yılmaz, E. Günay, M. Şimşek, Ö. Dinçer, İ. Yılmaz, V. Eroğlu, F. Şahin, B. Yıldırım.

 İstanbul Sözleşmesi´nin en önemli savunucusu; KADEM Kadın ve Demokrasi Derneği. 8 Mart 2013´de

Dünya Kadın Gününde kurulmuş. KADEM Vakfı da 5 Temmuz 2015´de kurulmuş.

 KADEM Vakfı´nın kurucuları şu isimlerden oluşuyor: Sümeyye Erdoğan, Emine Sare Aydın Yılmaz, Hafize Şule Albayrak, Sema Silkin, Reyhan Kalyoncu, Fatma Kübra Saruhan, Sevim Zehra Kaya, Esra Varank, Özgül Özkan Yavuz, Sezen Güngör, Sena İpşirli,?

        Bugüne kadar AKP´ye kayıtsız-şartsız destek olanları uyarmak istiyorum.Kayıtsız ve şartsız teslimiyet ancak İSLAM DİNİNE olur, Kur´an-ı Kerim´e olur, Peygamberimiz´e olur.

        Destek verdiğiniz, iktidar olmasına vesile olduğunuz AKP´nin yaptıklarına ortak olduğunuzu unutmayın!!!

Basit açıklamalarla, vebalden kurtulamazsınız.