www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İTSO ÇATIRDIYOR!

İTSO ÇATIRDIYOR!


(26 HAZİRAN 2013 CUMA)

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri bitti kavga devam ediyor. Önceki gün gerçekleştirilen meclis toplantısına Kenan Kender ile Metin Anıl’ın söz düellosu damgasını vurdu.

 

Toplantıda İFOR ve 2. OSB yönetimine seçilecek adaylar konusunda uzlaşma sağlanamaması, sert tartışmaların yaşanmasına neden oldu.

 Dün gazetemizin manşetinden verdiğimiz İTSO Meclis haberinde, Kenan Kender’in bazı sözlerini köşe yazıma saklamıştım.  İşte Kenan Kender’in İTSO meclis toplantısına damga vuran sözleri;

 “KENDİMİZİ EŞEK, HAYVAN YAPMIŞIZ”

Kenderkonuşmasında önce Salim Kaplan’a çattı.  “Seçim öncesi bir beyaz liste çalışması var, çalışıyoruz. Ağzımızdan kaçmış ama arkasında durmak zorundayız; bizden iyi eşek bulurlarsa semer vursunlar sözünü gazetelerden okumuş ve çok rahatsız olmuş. Geldi ‘Ya bu nasıl bir demeç, bunu sana kim söyletti’ dedi. Kendisine teşekkür ediyorum, doğru bir şey söyledi. Kendimizi eşek, hayvan yapmışız. Zaman içerisinde sağ olsun Sayın Başkan tayları yanımıza gönderdi. Yalnız kalmadığımızı gördük. Acaba aynı duyarlılığı Sayın Salim Kaplan koşarak bu demeci verene gitti mi merak ediyorum.”

 “MECLİSTE KANACAK BİRİ VARSA, BURAYI TERKETSİN”

Ömer Semiz’de nasibini aldı.  “Bu süreçte çok laflar söylendi. Buradaki birçok arkadaşımıza ben bana oy verin diye gitmedim. Çok samimi söylüyorum. Ama artık inanın. Burada seçimin kazanılması önemli değil, çok rica ediyorum bunlar artık bitti. Kenan bunu satacaktır, Kenan burada pazarlık yapacaktır, Kenan birilerini kandırıyordur… Şu mecliste kanacak biri varsa Allah aşkına burayı terk etsin. Burası Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi. Özellikle Ömer Semiz, birçok arkadaşımıza Kenan sizi kandırdı mı diye sordu. Siz de oyu olan biriyle hiç görüştüm mü? Kimi rahatsız ettim. Ben buna üzülüyorum. Beni oraya oturamadı diye çok azgınlaştı, küstü diye görmeyin. Ben kavga etmesini de bilirim barışmasını da”

 “BİLSEM KAZANMAK İÇİN SİZDEN İZİN ALIRDIM”

Sitemle dolu konuşmasında en büyük kabahatinin Mustafa Kaynakçı’dan izin almamak olduğunu ifade eden Kender, “Huzurunuzda herkesten özür dilerim. Ben sizin bu kadar yetkili olduğunuzu bilsem, kazanmak için sizden izin alırdım. Tavrınız buydu, bize sordun mu? Sayın Başkan defalarca ‘Ben aday değilim, bu işlerden hakikaten yoruldum, sıkıldım’ dedi. Bazı arkadaşlar hala ya bu Kenan salak mıydı bu işe soyundu… Biz bir işe soyunduk, bizi salaklıkla aptallıkla yargılamayın. Suskunluğumuz terbiyemizdendir”

 İTSO meclis toplantısında yaşanan sert tartışmalar gösteriyor ki, önümüzdeki günler çok şeylere gebe.  

 İTSO gibi İnegöl’ün en önemli STK’sının neredeyse çalışamaz hale gelmesi, gerçekten çok üzücü. Meclisin normale dönmesi ancak İFOR ve 2. OSB yönetiminde mobilyacı üyelerin seçilmesi ile mümkün. Birde hesapları inceleme komisyonunda uzlaşı…

Bakalım bugünkü istişareden ne çıkacak…