www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İTSO TOZ DUMAN

İTSO TOZ DUMAN


25 Mayıs’ta yapılan İTSO komite seçimlerinin ardından yaşanan başkanlık savaşında son dakika sürprizi yaşandı.

 

Başkan Metin Anıl ile birlikte hareket eden işadamı Abdullah Ezim, dün akşam saatlerinde İTSO’ya başkan adayı olduğunu açıkladı.

 

Parmak hesaplarının yapıldığı, ibrenin Metin Anıl ile Kenan Kender arasında gidip geldiği seçim arifesinde, Abdullah Ezim’in adaylığını açıklaması, iş dünyasında bomba etkisi yaptı.

 

Adaylığı ile ilgili kamuoyuna son ana kadar herhangi bir açıklama yapmayan Metin Anıl’ın, organ seçimleri öncesi liste hazırlığında olduğunu bildirmesi, İTSO üyeleri arasında şaşkınlığa ve tepkilere yol açmıştı.

 

Peki, Metin Anıl ile birlikte hareket ettiği bilinen Abdullah Ezim, niçin son dakika sürprizi ile aday oldu.

 

Ezim’in aday olmasındaki en büyük etkenlerden biri, Metin Anıl’ın kurmayları ile yaptığı son toplantıda, kendisi yerine komite seçimlerinden çıkamayan Rauf Koşarer’i başkan adayı olarak teklif etmesi.

 

Abdullah Ezim adaylığına yönelik yaptığı açıklamasında, 25 Mayıs tarihinde yapılan komite seçimlerinin ardından yaşanan başkanlık karmaşasının kendini çok yorduğunu ifade ederek, “Kenan Kender’in tüm arkadaşları, İnegöl’ü uçurmak için bana destek verecekler. Ben kaos için aday değilim, çözüm için adayım” dedi.

 

Diğer yandan İTSO başkanını ve yönetimini belirleyecek sayısal çoğunluğu elde ettiği öne sürülen Metin Anıl’ın, 20 meclis üyesini şehir dışında ağırladığı ve İnegöl’le bağlantılarını kestiği öne sürülüyor.

 

Ancak Abdullah Ezim’in son hamlesi, seçimi kazandı gözüyle bakılan Metin Anıl’ın hesaplarını da alt üst etmiş durumda. Zira Metin Anıl’ın yanında olduğunu deklare eden birçok ismin saf değiştirerek, Abdullah Ezim ile birlikte hareket edeceği konuşuluyor.

 

Ezim’in açıklamalara göre, Kenan Kender ve ekibinin de kendisini destekliyor olması, bir devrin sonunun geldiği şeklinde yorumlanıyor.

 

Yaşanan son dakika sürprizinin ardından, herkesin saygı duyduğu, ama yeter artık dediği Metin Anıl’ın liste yapmayarak, çoğunluğun üzerinde mutabık kalacağı ortak listeye destek vermesi bekleniyor.

 

Üzerinde birçok komplo teorisinin kurulduğu ve birçok iddianın öne sürüldüğü İTSO seçimleriyle ilgili artık son karar, bugün 49 meclis üyesinin hür iradesiyle verilecek.

 

Eğer Başkan Metin Anıl, 25 yıllık hizmetlerinin ve şahsiyetinin saygıyla anılmasını istiyorsa, bir ağabeylik yaparak bu işi yeni arkadaşlara bırakmalı derim.

 

İnegöl iş dünyasının Metin abisine bu saatten sonra yakışan, madem başkan olmayı gerçekten düşünmüyor, herkesin üzerinde mutabık kalacağı listeye destek vermesidir.