www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İTSO YÖNETİMİ BELLİ OLDU?

İTSO YÖNETİMİ BELLİ OLDU?


Sonucu merakla beklenen İTSO meslek komiteleri seçimi Cumartesi günü yapıldı. İki başkan adayının yarıştığı seçimde 20 meslek komitesinin18’ini Kenan Kender ile Metin Anıl’a yakın isimler kazanırken, 2 meslek komitesinde ise ipi göğüsleyen, Değişim Grubu Adayı Ayhan Salman’ı ekibi oldu.

Seçim öncesi çalışmalara baktığımızda Değişim Grubu Adayı Ayhan Salman ve ekibi İnegöl ekonomisini daha ileriye taşıyacak vizyonel projeler hazırladılar ve bu projeleri, medya aracılığı ile kamuoyuna tanıttılar. Yine çeşitli ziyaretlerle siyasi ve bürokratik desteğin arkalarında olduğunun mesajını verdiler. Özellikle iktidarın yerel gücünü, oy kullanacak üyeler üzerinde hissettirmeye çalıştılar.

Ayhan Salman ve ekibin proje ve propagandalarını basın aracılığı ile takip edenler, değişim grubunun ipi göğüsleyeceğine kesin gözüyle bakıyordu. Ama dağ fare doğurdu ve cumartesi günü sandıklar açıldığında ne projelerin, ne iktidar gücünün üyeler üzerinde hiçbir etki yapmadığı görüldü. Hatta ters teptiği…

Seçim sonrası oluşan tabloya baktığımızda değişim grubundan İTSO meclisine çarşı, iletişim ve tekstilcilerden toplam 5 kişinin girdiğini görüyoruz.

Mobilyacıların yarıştığı 3 grupta ise 9 meclis üyeliğini Kenan Kender ve ekibi kazandı. Oluşan tabloya göre Kenan Kender ve değişim grubundan toplam 14 kişi meclise girmiş oldu. Geriye kalan 36 ismin ise Metin Anıl’la birlikte hareket eden isimler olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Zaten seçim öncesi kulislerde de Kenan Kender’in 3 mobilya grubuna talip olduğu, diğer 17 grupta adayının olmadığı konuşulmaktaydı.  Metin Anıl ve Kenan Kender, aslında beyaz renkli oy pusulalarından da anlaşılacağı üzere seçime birlikte girmişlerdi.

Artı parantez seçim sonrası kutlamalara baktığımızda da zaten kazanan adayların tamamının, hem Kenan Kender ile, hem de Metin Anıl ile kucaklaştığını gördük. Bu  tablo, Metin Anıl ile Kenan Kender’in birlikte hareket ettiğinin net bir göstergesi olarak gözler önüne serilmiş oldu.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Kenan Kender’in ve Metin Anıl’ın yaptığı açıklamalar çok anlamlı ve güzeldi. Kender ile Anıl’ın, İTSO’da bundan sonra yeni bir sayfanın açılacağını ifade etmesi, sanıyorum oluşacak yeni yönetimde mobilyacıların da olacağı mesajıydı. Zaten doğrusu da budur.  

Seçim öncesi adaylığını açıklamayan ama meclis şekillendiğinde oluşacak tabloya göre mutlaka aday olacağı tahmin edilen Metin Anıl’ın, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra “yeniden aday olacak mısınız” sorusunu, “Önümüzdeki haftayı iyi takip edin” şeklinde cevaplaması, yeniden aday olacağına kuvvetli bir işarettir.

Ama asıl önemli olan başından beri İTSO Başkanlığına aday olan Kenan Kender’in şimdi nasıl bir yol izleyeceği…

Oluşan meclis tablosuna göre tahminim, Metin Anıl İTSO başkanı, Kenan Kender ise meclis başkanlığı koltuğuna oturur. Yönetim kurulu ise Abdullah Ezim, Mustafa Kaynakçı, Salim Kaplan, Yavuz Uğurdağ, Ömer Semiz, Bülent Savaşçı, Osman Ceylan, Bedri Huy, Ali Özdemir ve Levent Ordu’dan oluşur.