www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


İTSO’DA BİR ACAYİP SEÇİM!

.


En son 2018 yılında yapılan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde iki liste yarışmış, ancak başabaş bir sonuç çıkmıştı. Sonucu ise seçime bağımsız olarak giren inşaat grubu belirlemişti.
Büyük bir heyecana ve sürprizlere sahne olan geçtiğimiz seçimlerde mevcut başkan Metin Anıl’ın karşısına çıkan Zeki Şahin, aday olduğu komiteden seçilemeyince, koltuğa Yavuz Uğurdağ oturmuştu. 
Aradan geçen 4 yıl sonra seçim heyecanı yeniden başladı.  Başkanlığa şuana kadar Yavuz Uğurdağ dışında talip olan yok.
Ancak kulis bilgilerine göre; İTSO seçimlerine sanki birkaç aday varmışçasına ilgi var. Zira bir çok meslek grubunda 2, hatta 3 ayrı listenin yarışacağı konuşuluyor.
Geçen seçimleri hatırlayacak olursak, seçime bağımsız giren inşaat grubu, uzun pazarlıklar sonucu mavi listenin yanında yer alarak Yavuz Uğurdağ’ın başkan olmasında büyük pay sahibi olmuştu. Bu seçimlerde Mahmut Demirtaş’ın yeniden aday olmayacağı konuşuluyor, dolayısıyla inşaatçılarda dengeler değişebilir.
Diğer taraftan son seçimlerde Metin Anıl ile  hareket eden isimlerin kendi meslek gruplarından yeniden aday olduklarını ve ciddi şekilde çalıştıklarını duyuyoruz.
Geçtiğimiz hafta içi 11 esnaf odasının da destek verdiği Başkan Yavuz Uğurdağ ise, rakip olmamasına rağmen işi sıkı tutuyor. Seçim çalışmalarına günler öncesinden başlayan Uğurdağ,  aday olacak isimlerle yakından ilgileniyor.
Bu seçimlerde gözlemlediğim bir başka durum daha var. Geçtiğimiz seçimlerde bazı partiler seçimlerde aktif rol almış ve dengeleri bozmuştu. Bu seçimlerde tüm siyasi fikirlerden farklı farklı isimlerin, farklı listelerde birbirlerine rakip olduklarını işitiyorum. Bu durum seçim sonuçlarını daha da efsunlu hale getiriyor.
Herkesin Yavuz Uğurdağ’ın yanında gözüktüğü bu seçimlerde, hangi meslek gruplarından hangi isimler çıkacak açıkçası merak konusu.
Ancak şu unutulmamalı;  Daha önceki seçimlerde başkan Metin Anıl, hiç aday değilmiş gibi hareket edip meclis aritmetiğine göre adaylığını açıklıyordu. Bu seçimde de birileri Metin Anıl’ın taktiğini uyguluyor olabilir. Mi? 
 Yavuz Başkanın işi bu kez şansa bırakmaması lazım. Aday değilken İTSO Başkanı olan Yavuz Uğurdağ, bu kez rakip yokken başkanlığı kaybedermi… Valla İnegöl iş dünyası kurt siyasetçilerle ve iş insanlarıyla dolu.
İTSO seçimleri ayrıca ne genel seçimlere, ne de yerel seçimlere benzer. Zira oy kullanacakların karnı tok!, tehdit edemezsin, vaatte bulunup kandıramazsın. Dolayısıyla oy kulllanacak İTSO üyeleri, sevdiğine, güvendiğine ve inandığına oy verir ve sonucu belirler…