www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


İYİ FUTBOL, KÖTÜ SONUÇ!


İşte futbol´un gerçek yüzü; Bir yanda 30 milyon TL´lik bütçeli Samsunspor, diğer yanda 8/9 milyon  TL.´yi nasıl ödeyebilirizin hesabını yapan İnegölspor futbol takımı. Gel de bunun matematik hesabını yap!. Geçtiğimiz hafta yönetim ve teknik heyet bazında köklü bir değişim yapan İnegölspor´da  zorlu maçlar dediğimiz, Sarıyer maçı da dahil olmak üzere, 2. Periyot´taki Samsunspor maçında da 1-0 mağlup olduk. Geçen haftaya göre biraz değişik bir kadro ile Samsunspor maçına çıkan İnegölspor´da Teknik direktör Murat Yoldaş´ın, takım oyununa müdahale ettiği her haliyle belli oluyor. Dünkü karşılaşmada koşan, pres yapan, top kovalayan, rakibe pres yapan bir İnegölspor izledik. 90 dakika rakip Samsunspr´a nefes aldırmadılar, bütün bunların yanında birde gol yollarında etkili olabilirlerse, tadından yenmez bu İnegölspor´un. İlk 45 dakika adeta başa baş bir mücadele oldu. Zaten devrede 0-0 sona erdi. Samsunspor Teknik direktörü İrfan Buz, bir hafta önce kadroya bile almadığı İlyas Kubilay Yavuz ve Bahattin Köse´yi, İnegölspor maçı için ilk 11´de oynatmadı. Ama baktı maç istediği gibi gitmiyor, oyunun ikinci yarısına önce İlyas Kubilay Yavuzu, ardından sakatlanıp oyundan çıkan Atabey Çiçek´in yerine Bahattin Köse´yi oyuna alarak skora gitmeyi bildi. 0-1

 

 İnegölspor´da ise başta kaleci Şener Özcan - Cengiz Ötkün ve Niyazi Batuhan Salman oyuna hiç bir şekilde katkı sağlamadılar. Özellikle kaleci Şener Özcan ise son haftalarda çok formsuz, kendisine tavsiyem  son oynadığımız maçların videosunu seyredip hatalarının neler olduğunu görmesidir. İnegölspor için aynı şeyleri söylemek  mümkün değil. Yönetim ve teknik heyeti yenilenen bir kulübün takım olabilme yolunda bazı evrelerden geçmesi gerekiyor. Tanışma - tartışma ve kaynaşma 2 haftada takım olmayı bekleyemeyiz. İnegölspor´un içinde bulunduğu ekonomik krizi atlatması ve yönetim teknik heyetin takımı tanımasıyla bütün bu sürecin kısa dönemde atlatılacağından kimsenin şüphesi olmasın.

 

         İnegölspor´un taraftar grupları olan Efsane Maraton ve Portatif taraftar grupları  maç boyunca İnegölspor´u  fedakârca desteklerinden, misafir takımların nasıl karşılanıp nasıl uğurlandıklarını Türk futbol kamuoyuna gösterdiklerinden dolayı kendilerine binlerce kez teşekkür ederim. Deplasmanda oynayacağımız 3. zorlu maç dediğim 1922 Konyaspor maçında İnegölspor´a başarılar dilerim. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                              SAYGILARIMLA