www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


KADINA ŞİDDET...

KADINA ŞİDDET...


 

       Kadına şiddet önlenebilir mi? Bu sorunun cevabı mevcut ceza kanunları ile ve bu eğitim sistemi ile önlenemez. Çünkü cezalar caydırıcı değil. Eğitim sistemi ise maalesef Allah C.C. sevgisinden, ahret korkusundan yoksun nesiller yetiştiriyor. Sadece öldürme ile sonuçlanan şiddet olaylarından bir kısmı ülkenin gündemine geliyor. Bir kısmı ise yoğun ülke gündeminin arasında kaybolup gidiyor. Ölümle sonuçlanmayan şiddet olayları ise hiç gündemimize bile girmiyor.

      Aile içi şiddet ise, ailenin devam etmesi, toplumda duyulmaması, mahalle baskısı nedenleri ile hiç duyulmuyor.

      Özgecan’ın vahşice öldürülmesi sonrası Cumhurbaşkanı, Bakanlar ve bazı Yargı mensupları açıklamalar yaptılar. İdam cezası geri gelsin. Bu açıklamalar maalesef toplumda oluşan gazı almak için yapılan açıklamalardı. Çünkü Avrupa Birliği idam cezasının getirilmesine izin vermez. Diyeceksiniz ki; egemenlik falan.

Egemenlik maalesef AB’ye devredildi. Devredildiğinde Bülent ARINÇ Bey tarafından “Egemenlik devri ne ayıptır, ne de günahtır.” denilerek meşrulaştırılmıştı.

      Asıl dikkat çekmek istediğim konu ise eğitim meselesidir. Batı standartlarında

Eğitim sistemi ile ancak bu kadar olur. Din dersi yerine DİN KÜLTÜRÜ dersinin verildiği, İslam’dan başka her sapık inanışın öğretildiği müfredatta, çocuklarımız maalesef Allah C.C. sevgisinden, ahiret ve hesap verme korkusundan yoksun yetişiyor.Bunun yanında geçim sıkıntısı kadını da çalışmaya zorluyor.Anne ve baba şefkatinden yoksun, okulda da manevi eğitimden yoksun yetişen çocuklar suç işlemeye daha fazla meyilli oluyor.

 

     Kadın; Cennetin ayaklarının altına serildiği ANADIR, tüm kötülüklerden sakındığın BACIDIR, göz nuru EVLÂTTIR, tüm zorluk ve güzellikleri ile hayatı paylaştığın ALLAH’IN EMANETİ HANIMINDIR.

     Bizim kültürümüzde kadına el kalkmaz. Kadına şiddet batı kültüründe vardır.

Kadın şeytan olarak görülür. Batmış batıyı kendine rehber edinenler, kadına şiddeti önleyemez. Kılavuzu karga olanın burnu pislikten kurtulmaz.

      Gelin AB sevdasından vazgeçin. Eğitim sistemini değiştirin, ceza kanunlarını değiştirin, Daha fazla ÖZGECAN’lar ölmeden.