www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


KADINLARI DESTEKLİYORUM

KADINLARI DESTEKLİYORUM


İnegöl`ün yıllardır kronikleşmiş sorunları var. Trafik, park, hava kirliliği, alt yapı vs. Bunlarla mücadele sürüyor.

Birde ara ara gündeme gelen aslında çok ciddi olarak üzerinde durulması gereken bir sorun var ki, gerçekten artık çözüme kavuşma zamanı geldi. Bu sorunu kökünden çözen belediye başkanı, ya da her kim olursa, gerçekten bana göre büyük bir iş başarmış demektir. Neyden bahsediyorum tabi ki, yayaları ve özellikle de kadınlarımızı çileden çıkaran kaldırım işgallerinden.

Kaldırım işgalinin çözümünü sakın ole küçümsemeyin, bu sorun aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık misali ciddi bir mesele...

Bu sorun, ta Rahmetli Hikmet Şahin zamanlarına dayanan bir vaka.  Hatta öyle bir sorun ki, rahmeti Belediye Başkanı Hikmet Şahin ile dönemin ilçe başkanı Zeki Anıl Gülşen`i karşı karşıya getirmiş ve aralarının açılmasına neden olmuştu.

Rahmetli Şahin o dönem radikal bir karar alarak, kaldırım işgaline sebep olan esnafa cezaî müeyyide uygulamaya başlayınca, dönemin ilçe başkanı Zeki Anıl Gülşen, esnafın kendisine yapığı baskıya daha fazla dayanamayarak, Başkan Şahin`e bu uygulamadan vazgeçmesini istemiş, ancak söz dinletemeyince araları açılmış, hatta yanlış olmasın Zeki Anıl Gülşen`i istifa noktasına getirmişti.

Yani kaldırım işgali sorunu deyim yerindeyse, bir siyasî partide kaosa sebep olacak kadar önemli bir vaka!

Ancak yakın zamanda Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Haydar Cerrah,  işbaşına geldikten hemen sonra, İnegöl`ün en az trafik sorunu kadar önemli olan kaldırım işgallerine el attı.

Aslında bu sorunun çözümü, siyasi iradenin kararlığı ile ilintili. Kaldırım işgalinin son bulması için başlatılan çalışmalarda, siyasi irade kararlığını gösterir ve oy endişesi taşınmaz ise bu sorun kökünden çözülür.

Ancak İnegöl`de siyasî parti yöneticileri esnafla iç içe olduklarından, ya da partiler esnaflardan teşekkül ettiğinden, sorunun çözümü için alınan radikal kararlar ve uygulanan müeyyideler zamanla deliniyor ve eski tas eski hamam sorun devam ediyor.

Ama ben kent konseyinin kaldırım işgali ile ilgili çalışmalarına, Belediye Başkanı Alinur Aktaş`ın tam destek verdiğine ve çözüm için kararlı olduğuna inanıyorum.

Özellikle kent konseyinde görevli kadınların, kaldırım işgali için bizzat sahaya inmesi ve bu konuyu dert edinmesi, beni sorunun çözümü için ümitlendiriyor.

Ben İnegöl`de yaşayan bir vatandaş olarak, gazetecilik mesleğimin bana verdiği sorumlulukla, bu sorunun çözümü için taşın altına koyacağımı ve kent konseyi kadınlarına destek vereceğimi ifade etmek istiyorum. Hadi İnegöl`ün kadınları, gazanız mübarek olsun...