www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


KAFTANCIOĞLU


       CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu´nun geçmişte attığı tweetler nedeniyle ceza alması gündemin önemli konuları arasına girdi.

 

       Öncelikle şunu tespiti yapmakta yarar var.?Düşünce ve fikir Hürriyeti hiç kimseye başkalarına hakaret etme, başkalarını aşağılama veya toplumun değerlerine hakaret etme, toplumun değerlerini aşağılama hakkı vermez?

 

       Yürürlükte olan kanunlarda işlenen suçlarda zaman aşımı ile ilgili hükümler mevcuttur. Bunlar işlenen suça verilen cezalara göre değişir. En alt sınır 8 yıldır. İşlenen suç eğer üzerinden 8 yıl geçmemişse, herhangi bir zamanda yargıya gidebilir. Suçu işleyene ceza verilebilir.Bu herkes için geçerli olduğu gibi Kaftancıoğlu için de geçerlidir.

 

        Kaftancıoğu, halen üzerinden 8 yıl geçmemiş ve ceza gerektiren tweetler atmış ve bunları savunmaya devam etmektedir.

 

?Tarihte bugün: Ermeni soykırımı başladı.katledilen Ermeni vatandaşlarımızı anıyoruz.?

?Hrant Dink anmasının olduğu 19 Ocak 2015´te attığı ?Katil devlet hesap verecek sloganlarıyla kitle Taksim´den Agos´a yürüyor?

?Devlet katil değil, seri katil?

 

?PKK/KCK silahlı terör örgütünün üst düzey yöneticisi konumunda olan ve kurucuları arasında yer alan Sakine Cansız lehine yaptığı paylaşım:

?İnsanlık tarihi kadın ile başlar. İnsanlık kadına yapılanlarla kaybeder´ demiş Sakine Cansız. Ve insanlık yine kaybetti?

?Tayyip Erdoğan nerdesin, Allah belanı versin, Şimdiki sloganımız da bu?

 

        Kaftancıoğlu açıkça Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ni suçlamakta. Aslında Rus´ların Balkanları işgal edip, Doğu Anadolu´da Van´ı işgal etmesiyle birlikte,  Doğu Anadolu´da yaşayan bazı Ermeni çetelerinin Müslüman Halka yaptıkları zulüm ve katliamlar sonucunda, Osmanlı Devleti´nin aldığı tedbirleri, SOYKIRIM olarak nitelendirmek en büyük vatan hainliğidir. Bu Devlet hepimizin ortak malı.Devletin içinde suç işleyen görevliler olabilir.Bunların yargılanması ve ceza alması için hep birlikte gayret etmeliyiz.

 

        Ancak toptan devletin KATİL ilan edilmesi kabul edilebilir bir şey değildir. Fikir ve düşünce Hürriyeti ayrı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ni yıkmak isteyen dış güçlerle aynı dili konuşmak farklıdır.

 

        Halen daha ?PKK-PYD bir terör örgütüdür.Dış güçlerin taşeronudur? diyemiyorsanız,PKK-PYD ile mücadele eden ordumuzu aşağılamaya devam ederseniz, kusura bakmayın milletimiz aptal değildir.                    Bu milletin Kurumları sizin cezanızı vermezse, Millete ihanet etmiş olur.

 

?-Mehmetçik insanlık dersi verdi. diye verilen haberi Habertürk´de şimdi izledim ve sadece utandım.İzlemeye bile?

 

?Kim şehit olmak istiyorsa gitsin olsun.Aptalca politikalar yüzünden ölen masum insanlara şehit diyerek, ölümü kutsamaktan vazgeçin artık.?

 

       Bu nasıl bir anlayış.Bu Ülkede yaşayacaksın.Senin güvenliğini sağlayan kurumlara söveceksin.Kurumları aşağılayacaksın.

 

       Cumhuriyet Halk Partisi´nin bu kişiyi parti disiplin kuruluna sevk etmesi  ve partiden ihraç etmesi gerekir.Yoksa bu kişinin yaptıkları CHP´nin üstüne kalır.

        Şu anda mahkemeye sevk edilmemiş tweetleri de vardır. Toplumun Dini değerleri ile alay eden tweetleri aslında daha büyük ceza verilmesi gereken tweetlerdir. Çünkü attığı tweetler Halkı kin ve düşmanlığa sevketmektedir. Halkı tahrik etmektedir. Ben burada bunlarla ilgili de suç duyurusunda bulunuyorum.

?Başörtüsü serbestisi diye bir şey olmaz. varmısınız kılık kıyafet serbestliğine?Sonra oyun bozanlık yok ama? ?Meclis Bahçesi uygun, ben de bikini ile güneşlenmek mesela?

 

       Sen Allah´a ve Allah C.C. koyduğu kurallara inanmayabilirsin. Ancak Allah´ın emri gereği örtülen BAŞÖRTÜSÜ´nü, senin vücudunu sergilemek için bikini ile güneşlenmek ile bir tutamazsın.

 

        Senin inanmama veya istediğin gibi inanma hakkına nasıl saygı gösteriliyorsa, sen de bu milletin inançlarına, Vatanını koruyan ordusuna, ortak tarihine saygı göstermek zorundasın.

 

       Terörist PKK-PYD´ye karşı olduğunu isim söyleyerek açıklamalısın. Bu MİLLETİ TAHRİK ETMEYİ BIRAK.

Siyasi istikbal elde etme uğruna, dış güçlere taşeronluk yapmayı bırak.