www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


?KAHRAMAN´ ADAM


 

Türkiye´de yıllardır dillerden düşmeyen bir slogan var; ?Türkiye laiktir, laik kalacak.?Laiklik bize öğretilene göre,din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması demek.  Bir başka deyişle din devlete karışmayacak, devlette dine. Ama maalesef ülkemizde din devlete karışmazken, devlet dine de, dindara da o biçim karışıyor.

Laiklik bildiğiniz üzere Fransızlardan transfer ettiğimiz bir yönetim şekli. Peki, Fransızlar hangi inanca sahip, üçlü teslis inancına; yani baba, oğul ve kutsal ruh. Yanidemek oluyor ki, Fransızlar bozulmuş, tahrif edilmiş, Tevhid inancından uzaklaşmış sapkın bir millet.

Peki biz Müslümanlar, bu sapmışların yolundan yürümemek için her namazda nasıl dua ediyoruz. Fatiha süresi 6. Ve 7. Ayet mealen; ?Hidayet eyle bizi doğru yola, O kendilerine nimet verdiğin mutlu kimselerin yoluna; o gazaba uğramışların ve o sapmışların yoluna değil.?Tefsircilere göre, o gazaba uğramışlar ve sapmışlar, Yahudiler ve Hristiyanlardır.

Bu nedenle Hristiyan devletlerin, laikliği yönetim şekli olarak kabul etmesinden daha doğru ve isabetli bir karar olamazdı.

Biz Müslümanlar ise, Allah´ın bir olduğuna ve Ondan başka ilah olmadığına, Kuran´ın Allah´ın kitabı olduğuna iman ediyoruz. Kur´an-ı Kerim,?ben Müslüman´ım? diyen her insanın anayasasıdır. Kur´an´ın dışına çıkanların sonu ister insan olsun, ister devlet olsun hüsrandır.

Şimdi aşağıda Kur´an-ı Kerim´de geçen bazı ayetleri, Türkiye Cumhuriyeti´nin Anayasasında olduğunu ve uygulandığını biran olsun düşüp,hayal edelim.

Nisa Süresi 58. Ayet; ?Allah size, mutlaka emanetleri ehli olanlara vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder??

Bugün ülkemizde bir makama gelmek için sınavlar yapılsa da,  son merhalede mülakatlar oluyor ve o makama mutlaka torpili olan getiriliyor. Peki, Nisa süresinin 58. Ayeti uygulansa,  makamlara kimler gelecek? Tabi ki liyakat sahibi olanlar, yani ehil kişiler. Ve yöneticilerimiz gerçekten adaletle hükmetse, herkes hak ettiğini alabilecek ve ne siyasi kavga kalacak, ne de siyasi rant.

Bakara Suresi; 178 ayet ? Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir. Ancak öldüren kimse, kardeşi (öldürülenin vârisi, velisi) tarafından affedilirse, aklın ve dinin gereklerine uygun yol izlemek ve güzellikle diyet ödemek gerekir. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Bundan sonra tecavüzde bulunana elem dolu bir azap vardır.

Yılardır ülkemizde terör olayları, kadın cinayetleri, mafya hesaplaşmaları, küçük çocuklara tecavüzler yaşanıyor. Peki dinin devlet işine karıştırılmadığı ülkemizde bu yukarıda saydıklarım engellenebiliyor mu? Hayır. Hâlbukikime sorsanız, ortak görüş;Masum cana kıyanların cezası idamolmalı.Ama gel gelelim, bu yöntem İslam´ın emri diye bir takım nasipsizler çıkıp,?Bu devir de böyle ceza mı olur?deme cüretini gösterebiliyor. Tabi canı yanan kendilerinden biri olmayınca, bunu rahatlıkla savunabiliyorlar.

Maide süresi45. Ayette ? Onda (Tevrat´ta) üzerlerine şunu da yazdık: Cana can, göze göz, buruna burun, kulağa kulak, dişe diş kısas edilir. Yaralar da kısasa tabidir. Kim de bu hakkını bağışlar, sadakasına sayarsa o, kendisi için kefaret olur. Allah´ın indirdiği ile hükmetmeyenler, zalimlerin ta kendileridir.

Bu ayetanayasamızda olup uygulanmış olsa, emin olun ki evde, sokakta, okulda, statta her nerede ne sebeple olursa olsun,  kimse birbirinin canını yakmaya cesaret edemez.  Düşünün, biri size haklı ya da haksız sebeple yumruk attı ve dişinizi kırdı. Bunun karşılığı olarak o kişinin dişinin kırılması hükmü vardır. Böyle bir ayet ceza hukukumuzda uygulansa, kim kime yumruk atabilir, kim kimin kafasına öldüresiye vurup kaşını, gözünü yarabilir.

Maide Süresi 90. Ayet ?Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz.?

Bugün şirketleri batıran, aileleri yıkan, kazalara sebep olan, intiharlara yol açan vebirçok adi olayın yaşanmasına vesile olan şeylerin başında içki ve kumar gelmekte. Bu ayet anayasamızda olsa ve uygulansa, bugün milli piyangodan iddiaya, totodan şans topuna, lotodan at yarışına bir tane kumar oyunu kalmaz. Sokak aralarında ve otellerde bir tane kumarhane olmaz. İnsanlar kazandığı helal paraları yine helal yollarda tüketmenin yolunu arar. Kafayı at yarışına değil, ticaretine ve kariyerine yorar.

Nur süresi 2. Ayet; ?Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah´a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah dini(ni tatbik) hususunda sizi sakın acıma duygusu kaplamasın! Müminlerden bir grup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun.?

İsra 32. Ayet: ?Zinaya da yaklaşmayın, çünkü o pek çirkindir ve kötü bir yoldur.?

Bu iki ayet anayasamızda olsa ve uygulansa, kadınlar para karşılığı alınıp satılamaz, reklam aracı olarak kullanılamaz. Hiç kimse kurban keserek genelev açamaz, hiçbir siyasetçi çok vergi veriyor diye kadın pazarlayıcısına madalya takamaz.Ama laik devlet olunca Müslüman siyasetçi bile zinayı serbest bırakmaya cüret edebiliyor.

Maide 38. Ayet; ?Erkek hırsız ve kadın hırsızın, yaptıklarından ötürü Allah tarafından ibret verici bir ceza olarak, ellerini kesin. Allah Güçlü´dür, Hakim´dir.?

Maide 38 anayasamızda yer alıp uygulandığında, hiç kimse milletin malına göz dikemez, kimse tüyü bitmemişin hakkına el uzatamaz. Eve ve işyerlerinin kapıları ardına kadar açık olsa, kimse bir şey aşırmaya cesaret edemez. Hata bu ayetin uygulanıyor olması, siyasetle yolunu bulmaya çalışan birçokkurnazın hevesini kırar. Makamlar işte o zaman gerçek manada ateşten gömlek olur.

Yukarda sadece 7 ayetten örnekler verdim. Sadece ceza ayeti olarak bu 7 ayet anayasamızda yer alsa ve kati suretle uygulansa, inanıyorum ki, ülkemiz kısa sürede güllük gülistanlık olur.

İşte bu sebepledir ki, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman´ın,"Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır. Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım"sözünü, sonuna kadar destekliyorum ve İsmail Kahraman´ı ?Kahraman Adam? ilan ediyorum.