www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


Kani başkana bir dost tavsiyesi daha!

.


3 yıl önce, İnegölspor’un başına geçtiğinde büyük hedefler ortaya koyan, benim gibi tüm camianın inandığı ve desteklediği Başkan Kani Ademoğlu, ilk yılında hedeften çok uzak bir görüntü ortaya koydu. İlk yılındaki başarısızlığı çıraklık dönemi olarak kabul edilen Başkan Ademoğlu, 2. sezonda da maalesef beklenen başarıyı yakalayamadı. Hatta 10 Şubat 2022 tarihinde “Kani Başkana Tavsiyem” başlıklı yazıma kadar herkes umutlarını yitirmiş ve İnegölspor’un küme düşeceği endişesi taşıyordu. Akabinde bordo beyazlılar, üst üste aldığı galibiyetlerle toparladı ve küme düşme hattından hızla uzaklaştı.

Geçtiğimiz yıl ligi 51 puanla 11. sırada tamamlayan bordo beyazlılar, bir önceki yıl ise ligi 34 puanla 14. sırada tamamlamıştı. Bir önceki yıla göre geçtiğimiz yıl topladığımız puan ve sıralamamız iyi, ancak camianın ve taraftarımızın beklediği İnegölspor asla bu değil.

Zira İnegölspor başarıya aç bir kulüp ve bu kulüp, şehrin tüm dinamikleri tarafından desteklenmekte. Taraftar desen yağmur çamur, uzak yakın demeden takımının peşinde. Geçmiş dönemlere bakarsak başkan ve yönetimine yönelik bunca başarısızlığa rağmen çok ciddi bir tepki yok.  İnegöl medyası da keza aleyhte bir haber yayınlamayarak moral ve motivasyona zarar vermiyor.

Camianın sessizliği, kulüp yönetimini rehavete sokmuş olacak ki, devre arası yapılacak takviyelerle umut dağıtmaya devam ediyor. 17 hafta sonunda düşme potasına kadar gerilemiş olan İnegölspor, bu saatten sonra ligde kalabilir ise başarı sayılacak. Ama camianın beklediği İnegölspor bu değil ki… Yönetim yıllardır bir üst lige çıkmayı umut eden camiaya, maalesef 3. yılında bile ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyor.

İnegölspor böyle bir başarısızlığı kesinlikle hak etmiyor. Şehir olarak sportif başarı için her türlü imkân varken, yanlış oyuncu ve hoca tercihlerimi diyelim, Kani başkanın nasipsizliğimi diyelim takım bir türlü istenilen başarıyı yakalayamıyor.

Ben Kani Başkan ve yönetimine bir kez daha dost tavsiyesinde bulunmak istiyorum. Geçtiğimiz yıl yaşanan başarısızlıktan sonra yeniden görev almayacağını açıklamış, ancak bir süre sonra yeniden başkanlığa talip olmuştun.  Keşke dinlenmeyi tercih etseydin ve İnegölspor’a talip olacak isimlerin önünü açsaydın.

Kani Başkanım, şimdi takımın kötü gidişatına yönelik devre arası transferler yapılacağını söylüyorsun ve camiaya yeni umutlar aşılıyorsun.  İnşallah dediğin gibi olur ve takım lige tutunup üst sıralara doğru tırmanır. Ama ya takımın kötü gidişatı yeni transferlere rağmen devam ederse, bütün sorumluluk senin olur k, Maazallah küme düşersek, İnegölspor tarihinde kötü bir sicilin olacak. Ve böyle bir şeyi ne sen istersin, ne de camiada seni sevenler ve destekleyenler…

Bence hiç risk alma ve lig arasını beklemeden olağanüstü seçim kararı al ki, tüm riskleri yeni yönetim alsın. Bu tavsiyelerimi de bir dost edası ile yaptığımı unutma. Böyle tavsiyeleri emin ol ancak seni seven insanlar yapabilir.  Şuan kötü gidişata rağmen susan, yüzüne gülüp destekliyor gibi duranlara asla itibar etme. Emin ol yanındaymış gibi duranlar, kıyıda köşede ellerini ovuşturup başarısız olmanı bekliyorlar.

Hülasa, sayın başkan, hemen kongre kararı alıp takımın geleceğine dair yeni bir yol açarsan takdir toplar alkış alırsın. Amma velakin yapacağın takviyelerle takım lige tutunsa bile 3’ün yılın sonunda yine başarısız kabul edileceksin. Allah korusun küme düşersek, şahsına ve ekibine yapılacak eleştirilerin boyutlarını ve beraberinde yaşayacağın psikolojik buhranı ise hayal bile edemiyorum.