www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


Kani Başkan’a Tavsiyem!

.


Futbol Türk milletinin en sevdiği spor dallarının başında geliyor. Çocukluktan başlayan futbol merakı neredeyse ölünceye kadar devam eder. Futbola meraklı olanların genelde tuttuğu iki tane takım olur. Biri yaşadığı şehirde ki takım, diğeri de 3 büyük diye tabir edilen Fener, Cimbom ve Kartal…

Mesela ben hem Fenerbahçeliyim, hem de İnegölsporluyum. Ama gel gelelim ikiside  birkaç yıldır yüzümüzü güldürmüyor. Başarı ne hikmetse bir türlü gelmiyor. 

Çocukluk aşkı olarak tuttuğum bu iki takımdan biri olan İnegölspor’un yaşadığı başarısızlığı, geçtiğimiz yıl yeni bir yönetim, yeni bir teknik adam ve yeni bir ekibin uyumsuzluluğuna ve tecrübesizliğine bağladık, geçti gitti…

Ancak bu yıl başarı mutalaka gelmeliydi. Zira geçtiğimiz yıl yapılan hataların bu yıl tekrarlanmaması gerekiyordu. Ama maalesef aynı hatalar zinciri bu yılda devam etti durdu.

Geçtğimiz yıl sezon sonuna doğru takımın başına kurtarıcı olarak getirilen Hasan Erkin Şimşir’in ve yönetimin bu sezon için kurduğu ve hazırladığı takım, daha sezon başında renk verdi. Üst üste alınan kötü sonuçlar ve ligin 9’uncu haftasında sahamızda aldığımız 5-0’lık Sakartaspor mağlubiyetin ardından  Hasan Erkin Şimşir görevinden istifa etmek zorunda kaldı. Şimşir, görev yaptığı 9 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik 4 mağlubiyet almış ve 11 puan toplayabilmişti.

Şimşir’in yerine gelen Şaban Yıldırım ise görev yaptığı 14 haftalık serüvende 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 mağlubiye alarak sadece 17 puan toplayabildi.

Yani değişen bir şey yok, hatta son iki haftanın sonuçlarına baktığımızda, durum endişe verici boyutlarda. Zira ilk devre deplasmanda 5 attığımız ligin son sırasındaki Niğde Anadolu FK karşısında beraberliği zor kurtarırken, geçtiğimiz hafta yine küme düşme mücadelesi veren Adıyaman Futbol Kulübüne 2-0 mağlup olduk.

Oynanan futbol ve alınan sonuçlara baktğımızda geçen yıldan bir tık iyi olsakta beklentimizin çok altında bir performans sergiliyoruz.  Şehrin tüm dinamikleri ve bireysel olarak işadamlarının maddi ve manevi desteklerine rağmen, İnegölspor’un kahreden sonuçları almaya devam etmesi kabul edilemez bir başarısızlık hikayesidir.

İnegölspor’un 2 yıldır yaşadığı bu başarısızlığı geçtiğimiz yıl dediğim gibi herkes  tecrübesizliğe bağlamış ve sineye çekmişti, ancak bu yılki başarıslzığın bi bahanesi yok.

Evet, 2 yıl önce İnegöllümüzün değerli işadamlarından Kani Ademoğlu başkanlığında güzide bir yönetim oluşturulup bu göreve talip olundu.  İyi niyetle maddi manevi mücadele edildi. Ama geldiğimiz noktada artık başkan ve yönetiminin başarısızlığı kabul edip kenara çekilmesi icap ediyor. 

Alınan kötü sonuçlara rağmen İnegölspor’un alt lige düşmesi gibi bir endişemiz olmasada, Kani Başkanın Mayıs ayında yapılacak kongrede yeniden aday olmaması isabetli bir karar olacaktır. Yönetim içerisinde de benimle aynı düşünen bir çok yöneticinin olduğunu duyuyorum.

Hatta Kani başkanın bir kaç yöneticiyi de yanına alarak bir basın açıklması ile yaşanan başarısızlık karşısında tüm İnegölspor camiasından özür dilemesi ve kendilerine gösterilen sabır için teşekkür etmesi takdir edilecek bir davranış olacaktır diye düşünüyorum.