www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


KAPİTALİZM YIKILACAK

.


Kominizm yıkıldığı gibi, kapitalizm de yıkılacak. Çünkü her ikisi de zulüm düzeni. S.S.C.B. nin 1991 yılında dağılması ile KOMİNİZM çöktü. Rusya ve diğer ülkeler de kapitalizme döndü.Denize düşen, yılana sarılır misali Kapitalizme sarılmış durumdalar.Ancak bu durum onları da her geçen gün çöküşe götürmektedir.                                                  

2022 güncel verilerine göre; ülkelerin küresel borç tutarı 30 trilyon dolarlık kritik eşiği aşarak 305,3 trilyon USD’ya ulaşmış durumda. Dünyanın borç miktarını güncel olarak gösteren U.S Dept Cloock’te (Ulusal Borç Saati) yer alan verilere göre Dünyanın borçları saniyede 15 bin USD artış gösteriyor.  ABD 25 triyon USD, İngiltere 9 trilyon USD, Fransa 7 trilyon USD, Almanya 6,5 trilyon USD, Japonya 4,5 trilyon USD, Avustralya 3 trilyon USD, İtalya,İspanya,kanada 2,5 triyon USD  borçlu durumdalar.                                                  Dış borcun Milli gelire oranı bakımından en batık ülkeler  Japonya, Yunanistan, İtalya,Portekiz ve ABD.

Bugün siyasi düzen ve devlet düzeni olarak kominizmi uygulayan ÇİN bile, ekonomik olarak kominist ilkeleri terk etmiş durumda. Kuzey Kore ve Küba gibi ülkelerin durumları ortada.Halkları yokluk, açlık ve sefalet içinde, bütün halk bir avuç mutlu azınlık için çalışıyor.Devlet gücünü elinde bulunduran zalim yöneticilerin elinde perişan durumda.Kapitalizm de aynı şekilde, halk sermayeyi elinde bulunduranların elinde perişan durumda.Her geçen gün zengin daha zengin, fakir daha fakir oluyor.Yeraltı ve yerüstü  zenginlikler her geçen bir avuç mutlu azınlığın elinde toplanıyor.Afrika başta olmak üzere, dünyanın bütün kaynaklarını sömüren küresel şirketler, kazandıklarının 1/40’ini dağıtsa dünyada aç insan kalmaz. Sömürüyor ve semiriyorlar ancak paylaşmıyorlar. Hâlbuki dünyada güçlü bir ADİL DEVLET kurulsa; bunların sömürmelerini engelleyeceği gibi, bunlardan vergilerini alarak, dünya zenginliklerinin adil bir şekilde paylaşımını sağlayabilir. Bu nedenle Müslümanlar bir an önce YENİ BİR DÜNYA’yı kurmalıdır.

Rahmetli Üstad Necip Fazıl bu bozuk düzeni şöyle tarif etmiş.”Allah’ın on pulunu bekleyedursun on kul, bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul. Kurt kuzulara şah olsa yapmaz bu taksimi.” Faizci Kapitalist düzeni  ilk defa dile getiren ve Milletimizi bu köle düzeni konusunda uyaran Rahmetli Erbakan Hoca; 1991 yılında hazırlanan TBMM arşivinde yer alan“Adil Ekonomik Düzen” Kitapçığında şu tespiti yapmış:

“Türkiye’de halihazır ekonomik sahada yürürlükte bulunan Köle Düzeni kendi kendine oluşmamıştır. Bu

yeryüzündeki  Emperyalizm ve Siyonizm  güçlerinin bilinçli, planlı ve programlı olarak yürüttükleri "Modern Müstemlekecilik" tatbikatının bir sonucudur. Bilmek mecburiyetindeyiz ki yeryüzü boş değildir

Merkezlerini Amerika New York’ta Wall Street bankalar caddesine yerleştirmiş bulunan Siyonizm bir inançtır, bir ideolojik güçtür. Bunlar Cenab-ı Hakk'ın asıl kullarının kendilerinin olduklarına inanmaktalar. Diğer kulların kendilerine köle olmak için yaratıldığına inanırlar.Yeryüzüne kendilerinin hakim olacağını kabul etmekte, diğer insanları ne kadar sömürürlerse o kadar büyük ibadet hazzı almaktalar. Siyonistler dünya emperyalizmini kontrolleri altına almışlardır.Faizci kapitalist nizam vasıtasıyla bütün insanlığı sömürmekteler.Emperyalist devletler vasıtasıyla yeryüzünde siyasi hakimiyetlerini sürdürüyorlar”

Bakara Suresi 278.ve 279. Ayet-i Kerime’lerde Allah C.C. şöyle buyuruyor:Ey iman edenler! Allah'tan korkun ve artık faizin peşini bırakın, eğer gerçekten müminler iseniz. Eğer böyle yapmazsanız, Allah ve Resulüyle savaşa girdiğinizi bilin. Eğer tövbe edecek olursanız, anaparalarınız sizindir. Böylece siz ne başkalarına haksızlık etmiş olursunuz, ne de başkaları size haksızlık etmiş olur.”

Şuurlu Müslümanlara düşen; bu Faizci kapitalist düzenin batıl bir düzen olduğunu, emek ve alın terini sömürdüğünü, her geçen gün zengini daha zengin fakiri daha fakirleştiridiğini, yakın bir gelecekte bu düzenin çökeceğini, bu düzenin alternatifinin ADİL EKONOMİK DÜZEN ve ADİL DEVLET DÜZENİ olduğu tüm insanlığa anlatmaktır. Bu bozuk düzenin başına kim geçerse geçsin, milletimize huzur ve mutluluk getiremeyeceğini anlatmaktır.Merkezi bütçede, belediyelerde ve tüm kamu kurumlarında denk bütçe şartı getirilmesi gerektiğini anlatmaktır.Denk bütçe yapmak; Ayağını yorganına göre uzatmaktır. Sadece denk bütçe yapılarak faizler otomatik olarak aşağıya düşecektir. Çünkü bugünkü bankaların ve faizcilerin en iyi müşterisi Hazine, Kamu kurumları  ve Belediyelerdir.Tüm siyasi partilerin iktidarda oldukları belediyeler açık bütçe yapar ve faizle borçlanırlar.Faizci düzeni devam ettirmekte tüm partiler mutabık. Öyleyse bu ülkede muhalefet yok.Bu nedenle seçimlerde iktidar değişmiyor. Çünkü mıhalefet yok.