www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


KARDEŞLİK SOFRASI

.


Ülkemiz gerek jeopolitik konumu, gerekse de Müslüman bir millet olmamız hasebiyle sürekli dış güçlerin hedefi halinde.

Yıllar önce sağ sol kavgaları ile milletimizi birbirine kırdıranlar, 30 yıldır da Kürt-Türk kavgası çıkarmak için çeşitli oyunları sahneye sokuyorlar. Amaç milletimizi bölüp zayıflatmak ve küçük lokma haline getirip yok etmek.

Yine komşu Müslüman ülkelerde baş gösteren savaşlar nedeniyle,milyonlarca insan canından oldu. Evini barkını, malını mülkünü kaybetti. Canını kurtaranlar ise vatanlarını terk etmek zorunda kaldı.Ülkesini terk edenlerin binlercesi ise ülkemize sığındı. Devletimiz sağ olsun onlara kucak açtı. Onlara başlarını sokacak ve karınlarını doyuracak  bir yuva verdi.

Bir gün ülkemizde terör, komşumuzda yanan ateş sönecekinşaallah. Ama bu fani dünyanın zalimleri asla zulümlerinden vazgeçemeyecek.

Belki terör bittiğinde Sünni- Alevi,  yada laik anti laik kavgası çıkaracaklar ve bizi yine birbirimize düşürecekler.

Ama biliyorum  ve inanıyorum ki, Kürd´ü ile Türk ?ü ile, Sünni´si ile Alevi´si ile laiki ile dindarı ile hepimiz bu toprakların insanlarıyız. Bu topraklarda ekip biçiyoruz. Bu topraklarda gülüyoruz, eğleniyoruz. Bu topraklarda evlenip çoğalıyoruz ve bu topraklarda bir gün ölüp ahirete göç edeceğiz.

Bugün ilçemizde 81 vilayetten insan yaşamakta. Kimimiz balkanlardan, kimimiz Kafkaslardan, kimimiz Karadeniz´den kimimiz Güneydoğu´dan göç edip gelmişiz. Kültürlerimiz, yaşam tarzlarımız dünya görüşlerimiz farklı da olsa hepimiz Allah´ın kuluyuz işte.

Her ne kadar ilçemizde bir huzursuzluk olmasa da, yaşanan terör olayları, yada siyasi nedenlerden ötürü birbirine öfke ile bakan içten içe husumet besleyen insanların olduğunu biliyorum. Ama bildiğim bir şey daha var ki, bizi biz yapan özellikte bu; Biz millet olarak birbirimize karşı bir öfke, bir kırgınlık duyuyor olsak ta, acı ve mutlu günlerde bir araya gelip kucaklaşmayı da becerebiliyoruz.

İşte bu sebepledir ki, Kaymakamımız Ali Akça ve Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´ın öncülüğünde İnegöl´ün merkezinde büyük bir sofra kurulsa. Ve o sofranın etrafında Huzur Mahallesi´nden Şehitler´e, Hamzabey´den Tüfekçikonak´a, CHP´lisinden MHP´lisine toplanılsa,  yemekler yenilip dualar edilse nasıl olur.

Böyle bir sofranın etrafında toplanılması ve kucaklaşılması inanıyorum ki, ülkemiz üzerinde kötü emelleri olanları orta yerinde çatlatacaktır.

Bu sofrada yenilecek yemeğin bereketi ve feyzi inanıyorum ki, uzun süre ilçe insanımızda etki yapacak ve aramızdaki bağları güçlendirecektir

Yine inanıyorum ki, İnegöl´de kurulacak kardeşlik sofrası, tüm Türkiye´ye örnek olacak ve Aziz milletimizin yeniden huzur ve sükûnetine vesile olacaktır.