www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


KAŞIKÇI-BRUNSON-ENFLASYONLA TOPYEKÜN MÜCADELE


       ABD vatandaşı Papaz Brunson, hakkında yapılan çok ağır suçlamalara rağmen serbest bırakıldı ve Ülkesine döndü. Neredeyse uğurlama merasimi düzenlenecekti.ABD bir gün önceden özel uçak göndermiş.

Binali YILDIRIM- MERKEL görüşmesi sonrası Deniz YÜCEL´in serbest kalması nasıl Adalete olan güveni sarstı ise Erdoğan´ın Trump´la görüşmesi sonrası Brunson´un serbest kalması Adalete olan güveni sarsmıştır.

 

Halbuki Brunson hakkında ki iddialar bizzat Cumhurbaşkanı tarafından dile getirilmiş ve ekonomik krizin sebebi gösterilmişti.Yeni yasama yılı açılışında konuşan Erdoğan, ?Terör örgütleriyle karanlık ilişkileri sebebiyle yargılanan bir rahibi bahane ederek, ülkemize yaptırımlar uygulamaya kalkan bu çarpık anlayışla diplomasinin ve hukukun sınırları içinde mücadele etmekte kararlıyız.? ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, yine  Eylül 2017´de yaptığı bir konuşmada, Brunson´ın serbest bırakılmasını Fethullah Gülen´in ABD´den iadesiyle bağdaştırarak şu ifadeleri kullandı:

 

"Pensilvanya´daki nasipsiz adamın arkasından giden profesörler de var. Sen nasıl profesörsün? Sen profesör olsan ne yazar? ´Papazı verin´ diyorlar. Bir papaz da sizde var, bize verin, yargılayalım, biz de onu size verelim. ´Onu karıştırma´ diyorlar" dedi.

 

Yine Ankara´da Beştepe Külliyesi´nde Muhtarlar Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan:

?Bunların arkasında Pensilvanya var, onun arkasında Amerika var. Bundan sonra sen bizden herhangi bir teröristi istediğin zaman bu fakir bu görevde olduğu sürece o teröristi alamazsın. Müslüman, bir yılan deliğinden bir kere sokulur.

 

Brunson, Ağustos 2017´de, İzmir F Tipi Cezaevi´nde yatmakta olduğu sırada "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi veya askeri casusluk amacıyla temin etme", "Türkiye Büyük Millet Meclisi´ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti´ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" ve "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından da tutuklanması talep edildi.

 

Brunson için "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği" gerekçesiyle 15 yıla kadar, "devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek" suçlamasından 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

 

Ayrıca İddianamede; kilisesinde PKK ile Gülen Cemaati´ni "övücü ve bölücü içerikli konuşmalar" yapmakla suçlanan Brunson´ın evindeki aramalarda "çok sayıda dijital materyal" ele geçirildiği vurgulandı.

Brunson´ın 2013´teki Gezi Parkı eylemlerinin organizatörlerinden biri olduğu da iddia edildi.

 

       Suudi vatandaşı ve muhalif yazar Cemal KAŞIKÇI ise, ABD-İngiltere ve Avrupa´nın arasında yaşanan Silah pazarının kurbanı olmuştur.Ele geçirdikleri petrolden gelen paraları iktidarlarının devamı için silaha yatıran ve sorumsuzca har vurup harman savuran, israf ve şatafat için harcayan bu zalimlerin sonu yakın görünmektedir.Prens SELMAN´ın  zalimce yönetimi bu gidişle Suudi Arabistan´ın bölünmesi ile sonuçlanacaktır. Çünkü bir ülke Küfürle yönetilir ama zulümle yönetilmez.Zulümle abad olanın ahiri berbad olur.

İnşaallah HİCAZ bölgesi bu zalimlerin elinden kurtulur, İslâm Ülkelerinin oluşturacağı uluslar arası bir güç tarafından yönetilir.Aslında olması gereken budur.Kıyametle ilgili bir Hadis-i Şerif´te:

Kabe-i Muazzama´nın Kıyamete yakın REF olacağı-Gökyüzüne kaldırılacağı veya yıkılacağı haber veriliyor.

Bu zalimlerin elinden kurtarılmazsa, bunun bu dönemde yaşanacağından korkuyorum.

 

       Enflasyonla topyekün mücadelenin; Milletin gözünü boyamaktan başka bir işe yarayacağını düşünmüyorum.

Çünkü her şeye yüzde 50-60 zam yapıldı.Sonra yüzde 10 indirim yapılıyor.Hükümet ise elini taşın altına koymuyor.

Doğalgaz, Elektrik fiyatlarına yapılan zamlarda geri adım yok. Damat Bey, yılsonuna kadar doğalgaza zam yapılmayacağını, zam yapıldıktan sonra açıklıyor.

 

       Rahmetli Erbakan ?Bunlara Leblebici dükkanı bile teslim edilmez? diyerek yıllar öncesinden yaptığı tespiti bugün maalesef yaşıyoruz.

 

       Ülkemize yazık oluyor. Milletin algılarını yöneterek Ülke yönetilemez.Çok güzel bir atasözümüz var.

?Lafla peynir gemisi yürümez.?Üretim Hamlesi başlatmadan, Başta saraydan başlayarak israfı önlemeden, Yolsuzlukları engellemeden,yandaş siyasetini terk edip, işi ehline vermeden,Adaleti yeniden Kâmil manada tesis etmeden,Yargı mekanizmasını İktidarın tasallutundan kurtarmadan ENFLASYONLA TOPYEKÜN MÜCADELE yapılamaz, yaptığınızı zannetseniz de başarılı olamaz.