www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


KATİL DEFOL

Bunlar menfaatleri için Türkiye-Rusya arasında da bir savaş çıkartabilirler. Yapmayacakları hiçbir kötülük yoktur.


Bebek katili, çocuk katili Terör devleti İsrail’in Cumhurbaşkanı Herzog maalesef Türkiye’de.Yine dünyalık menfaatler inancımızın önüne geçti. İsrail’den Türkiye’ye Cumhurbaşkanı düzeyinde son ziyaret, 12 Kasım 2007’de Şimon Peres tarafından yapılmıştı.Bu ziyarette Peres, TBMM’de konuşma yapmış ve Hazirun kendisini ayakta alkışlamıştı. İki ülke arasındaki ilişkiler 2010’daki Mavi Marmara kriziyle kopmuştu.Filistinli Müslüman Kardeşlerimize insani yardım götüren Mavi Marmara gemimize İsrail’li asker teröristler baskın yapmış ve hiçbir şekilde silahlı bir direniş olmamasına rağmen, 10 kardeşimizi şehid etmişler, 60 kardeşimizi de yaralamışlardı.Bu olayın sorumluları hakkında açılan davalar sonuçlanmış ve terörist yetkililer mahkum olmuşlardı.Ancak maalesef Türkiye’de iktidar Temel İnsan Haklarına ve inancımıza göre yetkisi olmadığı halde, bu davaları düşürmüş ve İsrail’li teröristleri kurtarmıştı.Bu adımla birlkikte iki ülke arasında ilişkiler 2016’da normalleşmiş ve karşılıklı büyükelçiler atanmış, ancak 2018’de ABD’nin İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararının ardından Türkiye, 2018’de büyükelçisini Ankara’ya çağırmış, İsrail’in Ankara’daki büyükelçisinin de ülkesine dönmesini istemişti. O tarihten bu yana diplomatik ilişkiler maslahatgüzar seviyesinde sürdürülüyor.

Kudüs ve Filistin yüzyıllardır Müslümanların yaşadığı yerlerdir.Osmanlı’nın zayıf düşmesini fırsat bilen İngilizler,

1917 yılında Balfour deklarasyonu ile bu bölgede Yahudi Devleti kurulabileceğini, bunun için ülkesinin her türlü imkanları seferber edeceğini ve böyle bir devleti tanıyacağını açıklaması ile dünyanın çeşitli bölgelerinden Yahudiler bu bölgeye göç ettirilmeye başlamıştır.Tarım ve hayvancılık üzerine çiftlikler görüntüsü altında, silah üretim yerleri ve depoları kurmuşlar, buralarda silahlı eğitim kampları oluşturmuşlardır.Buralarda yetiştirilen teröristler, bölge halkına saldırılar düzenleyerek, bölge halkının kendi arazilerini terk etmelerini sağlamışlardır.

Boşalan arazileri ya çok ucuza satın almış veya gaspetmişlerdir.Dünyanın çeşitli bölgelerindeki Yahudileri bu bölgeye göç ettirmek için çıkardıkları, 1.Dünya savaşı ve 2.Dünya savaşı nedeniyle Avrupa ve Rusya’da ki Yahudilerin göç etmelerini sağlamışlar ve 1948 yılında terörist İsrail Devleti’ni ilan etmişlerdir.1948 yılında İsrail Devleti’nin nüfusu 800 bin iken, şimdi bu rakam 8 milyonun üzerine çıkmıştır.

Kan ve gözyaşı üzerine kurulan bu devlet, hiçbir zaman terörden vazgeçmemiş, masum insanların evlerini yıkmış, arazilerini ellerinden zorla almış ve mazlum insanları göçe zorlamıştır.Çocuk, yaşlı, kadın demeden her yıl binlerce Filistin’li Müslüman kardeşimizi katletmiş ve katletmeye devam etmektedir.İsrail hapishaneleri mazlum Filistin’li çocuk, kadın kardeşlerimizle doludur.İsrail hapishanelerinde işkence tescil edilmiştir.

Buna rağmen Dünya Müslümanları bu zulme sessiz kalmaya devam etmektedir.Halkının büyük çoğunluğu Müslüman olan ancak İslâm Devleti diyemeyeceğimiz birçok devlet, bu teröristlerle normalleşme adı altında gayrimeşru ilişkiler kurma yarışına girmişlerdir.Hiçbir dünyalık menfaat karşılığı Filistin satılamaz.Kudüs hiçbir dünyalık menfaat karşılığı bu zalimlerin eline bırakılamaz.Bu ihanetin bedeli çok ağır olur.

Avrupa devletlerini Rusya ile karşı karşıya getirerek, Avrupa Devletlerini yeni enerji arayışına sevketmek için  Ukrayna-Rusya savaşını çıkaran da bunlardır.Böylece Filistinlilerden gaspettikleri doğal gazı Avrupa’ya satmak için uzun zamandan beri çalıştıkları EASTMED projesini hayata geçirmek için büyük bir fırsat yakaladılar.

2 Ocak 2020'de Yunanistan'ın başkenti Atina'da İsrail, Yunanistan ve Kıbrıs liderleri arasında Eastmed Boru Hattı projesi sözleşmesi imzalanmıştır. İsrail, Mısır, Kıbrıs, Yunanistan arasında sık sık doğal gaz forum toplantıları yapılmaktadır. Türkiye bu boru hattınının güzergâhını kabul etmemiş, Libya ile yaptığı MEB anlaşması ile birlikte Doğu Akdeniz'de Türkiye-Libya kıyılarını karşılıklı olarak kontrol etmeye başlamış ve Eastmed Boru Hattı'nın geçirilmesi planan deniz sınırlarına hâkim olmuştur.İşte bu nedenle şimdi Türkiye’ye muhtaç duruma düşmüşlerdir.Bunlar menfaatleri için Türkiye-Rusya arasında da bir savaş çıkartabilirler. Yapmayacakları hiçbir kötülük yoktur.Her türlü kötülüğü yapabilirler.5800 yıldır, kendilerine gönderilen bütün Peygamberleri öldürdüler,kitapları değiştirdiler ve sonunda lanetlendiler.Üstad Necip Fazıl ne güzel özetlemiş:

Koca bir devleti yıktılar, türlü oyun ile savaş ile                                                     
Sonra bir devlet kurdular, kan ile zulüm ile        

Ne kadar kanı bozuk, ne kadar zalimmişsiniz                              

Ecdadımın gölgesinde kendinizi gizlediniz             

Kadın,çocuk,genç, yaşlı demeden, Kurşunlar yağdırır can alır düşünmeden

Elbet senin de bir sonun olacak eminim.Göreceğiz İnşaallah Azrail ile can vermeden
Yıkılasın İsrail, Enkazını göreyim,

Sana Ülke diyenin, Yüzüne tüküreyim