www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


KENT KONSEYİ SINIFTA KALMIŞTIR

KENT KONSEYİ SINIFTA KALMIŞTIR


5 yıl önce OSB toplantı salonunda yapılan genel kurulda kent konseyi başkanlığına AK Parti İnegöl İlçe Eski Başkanı Burhan Alıcı seçilmişti.

 

Unutmuyorum, gerek Burhan Alıcı’nın başkanlığı, gerekse de Kent Konseyi’nin iskeletini oluşturacak meclislerin belirlenmesi sırasında sert tartışmalar yaşanmıştı.

 

Kuruluşunun üzerinden 5 yıl geçen Kent Konseyinin neler yaptığına bakarsak, “Elle tutulur, İnegöl’ün sorunlarına çare olan, kalkınmasına öncülük eden bir tane icraatı yok” desem, abartı olmaz herhalde.

 

Bir kere Kent Konseyi Başkanı, İnegöl Belediye Başkanının etkisinde kalmayacak, özgür iradesini kullanabilecek, sorumluluk sahibi, İnegöl’ün sorunlarına vakıf ve ilçede yaşayan 236 bin insanı aynı sıcaklıkta kucaklayabilecek karakter ve nicelikte olmalı.

 

Ancak Kent Konseyi Başkanı Burhan Alıcı, görev yaptığı 5 yıllık süre zarfında siyasi kimliğini üzerinden atamamış ve maalesef bekleneni verememiştir. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın iradesiyle şekillenen bir kent konseyinden de zaten, İnegöl’ün sorunlarına çözüm, ya da kalkınmasına yönelik hamleler beklemek abartı olur.

 

Genel kurulda konuşan Burhan Alıcı, kent konseyini siyasetten arınmış bir kurum olarak lanse etse de, maalesef kent konseyi 5 yıl süresince başkan Aktaş’ın etkisinde kalmış ve kurumsallaşamayarak sınıfta kalmıştır.

 

Şimdi gelelim kent konseyinin yeni başkanı olan Haydar Cerrah’a. Haydar Cerrah uzun yıllar İHMED Başkanlığını yapmış kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim.

 

Ancak Haydar Cerrah’ın daha önce başkanlığını yaptığı İHMED ile şimdi başkanlığını yapacağı kent konseyi arasında önemli bir fark var. İHMED aynı fikre sahip olaylara aynı gözlükle bakan insanlardan teşekkül ederken, kent konseyi İnegöl’de yaşayan 236 bini temsil eden bir yapıya sahip!

 

Bu nedenle Haydar Cerrah’ın işi hiç kolay değil. Ayrıca Haydar Cerrah’ın en az eski başkan Burhan Alıcı kadar önemli bir handikapı var. O’da İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile olan yakın dostluğu.

 

Peki, Haydar Cerrah kendisini başkanlığa tavsiye eden yakın dostu Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın rızasının olmadığı, ama toplumun arzu ettiği bir konuda ayak diretebilir mi? Kesinlikle hayır. Anında ayağının altına muz kabuğunu koyarlar.

 

Son olarak Haydar Cerrah’ın Kent Konseyi Başkanı olmasını, şahsını tanıyıp sevmem açısından memnuniyet verici, ancak İnegöl adına bir kayıp olarak görüyorum.

 

Zira Haydar Cerrah, Alinur Aktaş’ın gölgesinde bir başkanlık yapacak ve onun öngörüsü olmadan hiç bir işe kalkışamayacak diye düşünüyorum. Tabi bu benim fikrim. İnşaallah yanılırım.