www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


KESTEL´E GİTMEN YETERLİ-3


İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın, eski hastane alanına yapılmakta olan belediye sarayı inşaatındaki usulsüzlük ve rant iddialarına ilişkin yaptığı açıklamayı yorumlamaya devam ediyorum.

Başkan Aktaş, demagoji yüklü konuşmasında diyor ki; ?Zavallının biri(şahsımı kast ediyor)yazıyor da yazıyor.Şimdi yine yazmış tarım fuarı yapıyorsun ama çifçiyi üzecek bir yere vidanjörle şehrin pisliğini boşaltıyorsun.  O yer bir kere İnegöl Belediyesi´ne ait değil bir firmaya ait hafriyat döküm sahası. Lisanslı saha. Bir kere İnegöl Belediyesi´nin vidanjorü yok. Bu kul hakkıdır olmayan bri şeyi varmış gibi göstermek, günahtır, haramdır. Dinden imandan bahsediyorsan iftira ile şüphe kimseyi zan altında bırakamasın.?

Sayın Başkan; Belediye hizmetlerini eleştiriyor ve yaşanan sorunları dile getiriyoruz diye belediye sınırlarına sokmadığınız, ama her gün bayiden aldırıp merakla okuduğunuz, nüfuzunuzun yettiği, nazınızın geçtiği insanları arayıp, ilanları ve abonelikleri kestirdiğiniz Haber Yorum Gazetesi, bu ilçenin vicdanıdır. Biz onun bunun omuz vermesiyle değil, kendi mali imkânları ile yayın yapan bir gazeteyiz ve bende bu gazetenin kurucu ortaklarından ve çalışanlarından biriyim. Şahsımı zavallı olmakla itham etmişsiniz. Asıl zavallı olan, insanların ticaretlerine ket koyanlar, rızkı ile oynayanlardır. Benim asli görevim İnegöl´de ki sorunları kaleme almak, vatandaşların şikâyetlerini ilgili mercilerin dikkatine sunmaktır. Biliyorum siz eleştiriyi sevmiyorsunuz, ama kusura bakmayın siz sevmiyorsunuz diye bu şehrin sorunlarını yazmaktan vazgeçecek değiliz.

Dinden imandan bahsettiğimi, iftira edip zam altında bıraktığımı iddia ediyorsunuz. Bir kerebelediyenin vidanjörle şehrin pisliğini gölete döktüğünü iddia eden ben değil, Şipali Mahallesi Çiftçileridir. Artı belediyenin vidanjörü yok diyerek topu büyükşehire atıp sıyrılamazsınız. Lafa geldi mi, Büyükşehir ile şöyle yatırım yaptık, böyle gelişme kaydettik diye hava atıyorsunuz, ama vatandaş bir sorun yaşadığında sorunun parçası olarak büyükşehir belediyesini işaret ediyorsunuz. Hani seçim öncesi 3´lü sacayağından söz ediyordunuz ne oldu. Asıl sizin belediye başkanlığında geldiğiniz nokta zavallılığın ve acizliğin zirvesidir.

?Bu proje başbakanlık ekonomik sosyal işlerden uygunluk raporu alarak geçti, birilerine sadece gülüyorum ve seyrediyorum. Sırf şahsımı ve kurumumu yıpratmak ki, bu kurum 1879 yılından beri şehre hizmet etmiş kurumdur. Ve bu kurum binlerce öğrenciye burs vermiş, binlerce fakirin yüzünü güldürmüş kurumdur. ? diyor başkan.

Sayın Başkan, projenizin başbakanlık ekonomik ve sosyal işlerden uygun raporu almasının,  iddia dilen usulsüzlük ve rant meselesi ile olan ilgisini açıkçası bir türlü anlayamadım. Burada bir laf ebeliği yapmışsınız. Ve devamında konuyu duygusal mecraya çekerek belediyenin öğrencilere yaptığı burslara ve fakirlere yaptığı yardımlara getirmişsiniz. Evet her belediye gibi İnegöl Belediyesi de kurulduğu günden bu yana, kanunlar çerçevesinde bu tür yardımları ve bursları veriyor ve vermeye devam edecek. Bu durum İnegöl Belediyesine mahsus yada size özel bir meziyet değil. Bizim amacımız  belediye kurumunu da, sizi de yıpratmak değil, olası bir rant ve usulsüzlüğe dikkat çekmeye çalışmaktır. Siz meseleyi niçin farklı mecralara çekerek saptırmaya çalışıyorsunuz ki, size bir kez daha soruyoruz. Sondaj sonrası proje değişikliği önünüze gelirse, onaylayacak mısınız? Onayladığınızda kamuoyu ile paylaşacak mısınız?

Devamı Yarın?