www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


KILIÇLAR ÇEKİLDİ


 

AK Parti yönetiminde beklenen deprem gerçekleşti. Hem de 7 şiddetinde. Bu deprem artçımı öncümü önümüzdeki günlerde göreceğiz, ama etkisi eminim Ankara´dan bile hissedilmiştir!

Plağı geriye sarıyorum da,AK Parti İnegöl´de böylesine bir hamle yaşanmamıştı bugüne kadar.  Ne Burhan Alıcı, nede Bülent Temelli döneminde rahatsızlık duyulan bir partili bu şekilde görevden azledilmemişti.

Ancak partinin 2. adamı Ahmet Erden,AK Parti İlçe Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı görevinden hiçte beklenmedik bir şekilde alındı ki?

Bu şekil görevden alma ne AK Parti´nin, nede İlçe Başkanı Adem Demirel´in tarzı değil. Daha çok ANAP, DYP yada CHP´de olur bu şekilde görevden azletmeler. 

Ha bir de isim Ahmet Erden olunca işin boyutu daha da farklılaşıyor.  Ahmet Erden bir kere Milletvekili Hüseyin Şahin´in iş ortağı, en yakın yol arkadaşı ve de bildiğim kadarı ile de çok yakın aile dostu. 

Yani milletvekili Şahin´e böylesine yakın birinin sandalyesini altında almak, hele ki bunu Şahin´den habersiz yapmak, ilçe başkanı Adem Demirel´in hiç mi ama hiç tarzı değil.

Peki ama, Ahmet Erden nasıl olurda bu şekilde görevden alınır ki. İşte orası her türlü yoruma açık.

Benim yorumum;

Adem Demirel,Ahmet Erden´i görevden almakla, Milletvekili Şahin ile Belediye Başkanı Alinur Aktaş arasındaki tercihini net bir şekilde ortaya koymuş demektir.

Adem Demirel, bu hamlesinin ardından Ankara ve Bursa´dan gelecek baskılarneticesinde istifa etmek zorunda kalabilir.

Kısacası Adem Demirel, Ahmet Erden´i görevden almakla harakiri yapmıştır.

Halbuki Adem Demirel, beyefendiliği, kibarlığı ve objektifliği ile ilçe siyasetine ve partisine yeni bir soluk getirmişti.  Ama iyiler çabuk ölürmüş, başımız sağ olsun.