www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


KİM TAKAR MECLİSİ


 

İnegöl Bursa Karayolu üzerindeki Cerrah Kavşağı iddialara göre Valilik tarafından kapatılmış.  Sinyalizasyon sisteminin iptal edildiği kavşakta, araç sürücüleri Cerrah Sanayiine gitmek için,  Yenice köprülü Kavşağını kullanmak zorunda kalacaklar. Yani sürücülerin yolları birkaç km ve üç beş dakika uzayacak.

Tabi Cerrah Kavşağı konusu birkaç gündür sosyal medya üzerinden de tartışılmakta. Yolun uzamasından ziyade, bölgede yayaların yolun karşısına geçebileceği bir üst geçit,yada alt geçidin bulunmaması, dolayısıyla her an ölümlü bir kazanın yaşanması. Zira Cerrah Kavşağında sinyalizasyondan önce birçok kez kaza yaşanmış ve çok insanımız hayatını kaybetmiştir.

Dün de Cerrah Sanayiinde faaliyet gösteren firmaların sahipleri, siyasiler ve bir grup vatandaş yapılan bu ani değişikliği protesto ettiler.

Özelliklede MHP´li belediye meclis üyesi İsmail Karaman´ın sözleri manidardı. Karaman, Cerrah kavşağı konusunun belediye meclisine geldiğini,ancak MHP´li meclis üyelerinin itirazları sonucu, konunun komisyona geri çekildiğini söyledi.

Ancak gündemden düştüğü sanılan kavşak valilik tarafından kapatıldı. Belediye meclisinin onaylamadığı kavşağı Valiliğin kapatmasına sert tepki gösteren MHP´li Karaman, ?Burada da tezat bir durum var. Vali bey bu konulara karar verebiliyorsa, o zaman İnegöl Meclisine gelmemesi lazım. İçimizi acıtan bir farklı konu da eğer Belediye Meclisinden çıkacaksa ve Meclis kararı olmadan da bu kavşak kapatılıyorsa kusura bakmasınlar ama, Belediye Meclisinde AK Partili arkadaşlarımız da dâhil olmak üzere Belediye Meclisinin parmakçı olmadığını ifade etmek istiyorum.?dedi.

MHP´li Karaman siteminde sonuna kadar haklı.  Madem Valiliğin böyle bir tasarruf hakkı var, o zaman bu konu niçin belediye meclisine geldi.

Şahsi fikrim, MHP´li meclis üyeleri kavşakla ilgili olumsuz bir görüş bildirmeselerdi, valiliğin aldığı kapatma kararını meclis vermiş olacaktı ve sorumluluk sadece AK Partililerin değil, MHP´li meclis üyelerinin de olacaktı.

Ve kavşak için Valiye tepki gösterenler, tepkilerini belediye başkanı ve meclis üyelerine göstereceklerdi.

Allah korusun, bundan sonra olacak her türlü kaza, hele ki ölümlü kazalardan Vali Münir Karaoğlu sorumlu olacaktır.

Umarım bu yanlıştan bir an önce vazgeçilir. Zira o yolu kullananların kırmızı ışıktaki birkaç dakikalık zaman kaybı, bir insanın hayatını kaybetmesinden daha değerli değildir.