www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


KİM 500 MİLYON İSTER?

KİM 500 MİLYON İSTER?


Kim 500 milyon (trilyon)ister? Diye sorsam herhalde kimse istemen demez. Peki, bu 500 milyon nerede? kimin parası? Kim? kime nasıl verecek?

 

500 milyon eski parayla 500 trilyon İnegöl Belediyesi’nin 2014 yılı ile 2019 yılı arasındaki tahmini bütçesi.

 

Bu para ile İnegöl Belediyesi’nde çalışan personelin maaşları ödenecek, İnegöl’ün var olan sorunları giderilecek ve ihtiyaçları karşılanacak.

 

Peki, içinde tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan bu 500 milyon kimlerin eline geçecek. İşte bu sorunun cevabını 30 Mart 2014 yılının akşamında öğreneceğiz.

 

Tüm belediye başkan adaylarının aklı bu parada. Ah o 500 milyonu bir ele geçirsem neler yaparım düşüncesinde…500 milyon ile neler olur neler. “Bu zamana kadar olanlar olmasın lütfen,” diyenlerinizi duyar gibi oldum.

 

Evet, bu 500 milyon lira, önümüzdeki 5 yıl belki de İnegöl’de yeni zenginlerin türemesine vesile olacak. 10 yıl önce mahalle aralarında apartman dairelerinde otururken, şimdilerde villalarda sefa sürenler gibi… Evleri saray yavrusu, arabaları son model, hem de en babasından…

 

Duam o ki; “Allah kendisinden korkan idareciler nasip etsin. Devletin işinde devletin mumunu, kendi işinde kendi mumunu yakmayı düstur edinenleri… Amin

 

BİLİN BAKALIM KİMİ İMA ETTİM

 

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, yerel seçimlere ilişkin açıklamasında partisinin adayını sanki işaret etti. “Sürpriz olmayacak İnşallah” diyen Şahin’in, kimi ima ettiğini herkes az buçuk tahmin etti.

 

Şahin’in “sürpriz olmayacak inşallah” sözü Alinur Aktaş ile yola devam gibi algılanabilir. Ama Şahin’in konuşmasını iyi okumak lazım. Şahin diyor ki; “Biz en iyi adayı, en çok oy alacağımız adayı açıklayacağız.”işte burada dikkat edilmesi gereken bir mesaj var sanki. En iyi ve en çok oy alacak aday diyor zira…

 

Peki, Şahin’in “Sürpriz olmayacak inşallah” sözünden, Alinur Aktaş’ı algılıyoruz da, en iyi ve en çok oy getirecek aday sözü acaba kimi işaret ediyor. Tabi ki farklı birini…

 

İddia ediyorum; bugün AK Parti’de mevcut aday adaylarını bırak, çarşıdan bir esnafı aday göster, alacağı oy en az Alinur Aktaş kadardır. Üzerini bilemem. Zira AK Parti’ye oy verenlerin yüzde 99’u adaya değil, Başbakan Erdoğan’a vermekte.

 

Hele bu şahıs İnegöl’ün tanınan, sevilen, dürüstlüğünden şüphe edilmeyen, siyasetin içerisinde bulunmuş, namazlı niyazlı biri ise, bu şahsın oyu AK Parti’nin genel seçimlerdeki oy oranına çok yakın çıkabilir. Peki AK Parti içerisinde bu özelliklere haiz bir aday var mı?

 

VAR…