www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


KİMİ YENECEKSİNİZ HOCAM!

.


Türkiye 2. Ligi 13. Haftasında, İnegölspor deplasmanda Batman Petrolofisspor'a 1-0 yenilmekten kurtulamadı. Batman deplasmanından da boynu bükük ayrılan İnegölspor, 4 haftalık Taşkın Güngör Döneminde Dokuz puan kaybetti.

        İNEGÖLSPOR'DA SULAR BİR TÜRLÜ DURULMUYOR

        Teknik direktörü değiştirdik olmadı.

        Sorunlu sporcuları kadro dışında bıraktık olmadı.

        Kadro dışı bıraktığımız sorunlu oyuncuları, af ettik yine olmadı.

        Demek ki bir yerde eksik var. Var tabii, benim kişisel kanaatim, takım içinde sezonun başından beri, yeni tesislere geçtikten sonrada ise, bazı sporcuların sergilediği tavırlar, İnegölspor'da gözle görülür bir otorite boşluğunun olduğunu ortaya koymaktadır. Bu meselelerin çözülmesi ancak alınacak radikal kararla olur, olur ama, Yönetim kurulu olarak verdiğiniz kararların arkasında durarak olur. Örneğin; Ömer Faruk Emeç ve Ethem Pilgür'i cezalandırdığınız uygulama gibi olmaz. Velakin af ettiniz, oynatamadıktan sonra ne işe yarar. Taşkın hoca diyor ki; Cezalandıklarından beri sıfır antrenman, kaldı ki daha aramıza katılamazlar, antrenman programı verdim onu uygulayacaklar. Bu da enaz 2 hafta sürer. E devrenin bitimine zaten 6 hafta kalmış, nasıl faydalanacaksınız bu durumdan, şayet bu sporcuları affetmez, kararınızın arkasında dimdik dursaydınız. Kamuoyunun haklı takdirini kazanır. Eleştirilere karşılıksız kalmazdınız. Yönetimin kurulunun bu tavrı, İnegölspor'da otorite boşluğu olduğunun göstergesidir.

         Bilgisine son derece güvendiğim bir gazeteci arkadaşımın, İnegölspor yöneticisinin bizzat ağzından aldığı duyumda; (ismi bende mevcut) Affedilen Ömer Faruk Emeç ve Ethem Pilgür için İnegölspor ile bütün ilişkilerinin tamamen kesildiğini, alınan karar günü itibariyle kulüple hiçbir bağlarının kalmadığını, İnegölspor kapısından dahi içeri adım bile atamayacaklarını, beyan etmesi üzerine bu alınan af kararının, kimin inisiyatifi doğrultusunda alındığını da merak etmiyor değilim dersem, yalan olur.

Sayın Başkan Kani Âdemoğlu; Afyonspor maç sonrası bir taraftarın senin için ne düşündüğünü belirteyim. Diyor ki; Kani Başkan, Eşref Güç'ten yarım kalan yönetimi geçici olarak devir aldı. Sonra kendi yönetimini oluşturdu ve ortalama İnegölspor'un 4 yıldır Başkanlığını yapıyor. 4 yılı sezon olarak düşünürsek, 144 haftaya tekâmül eder. Kani Başkan bu 144 maçın en az 120 sini seyretmiştir. Aynı kategorideki takımların oynadığı, ortalama 120 maçı seyredipte İnegölspor'a iyi bir kadro kuramıyorsa hiç uğraşmasın. Hemen istifa etsin. Bu takımın ne 1. Bölgesi, ne 2. Bölgesi, nede 3. bölgesi var bu takımdan bir cacık olmaz. Kişinin dediği gibi gerçekler ortada 13. hafta'da toplanan 10 puan Yazık.

        Yazımın başlığında belirttiğim gibi bu takım kimi yenecek? Şimdiye kadar oynağımız 12 karşılaşmada sadece, Bayburtspor - Ispartaspor - Nazillispor takımlarını yenerken, Arnavutköyspor kulübü ile berabere kalmışız. İşin enteresan tarafı, 10 puanla ligin en fazla mağlup olan Bayburt Özel İdare spordan sonra, Sivas Belediyespor ile birlikte 8 mağlubiyet alan takımdan biriyiz. Utmayalım ki! Bu sezon 4 takım küme düşecek. İlk yarının bitimine 6 haftada var. 6 karşılaşma içinde ,bir tek Sivas Belediyespor, puan cetvelinde bizim altımızda, onun dışındaki rakiplerimiz grubumuzun güçlü sayılabilecek takımları onun için İnegölspor'un bu kalan maçlarını en iyi şekilde değerlendirip, ikinci yarı içinde kolları sıvaması lazım. Yine de hatırlatmada yarar var. İnegölspor kümede kalmak için mücadele verdiği yıllarda, İlk yarıdaki topladığı puanlarla, ligde kalmasını gerçekleştire bilmiştir.            

SAYGILARIMLA