www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

İsmail Özdemir


KÖTÜLÜKLE TOPYEKÜN MÜCADELE


     Malumunuz 24.Haziran seçimlerinden sonra beklenen ekonomik kriz patladı.Döviz ve altın karşısında TL yüzde 50 değer kaybetti.Ardından Hazine ve Maliye Bakanı Damat Berat Albayrak; 09.Ekim.2018´de İstanbul Kongre Merkezi´nde ´Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı´ kapsamında alınan kararları açıkladı.

      Bu mücadele kapsamında işyerlerinin tezgahları denetlendi. Yüksek zam yapan firmaların bir kısmına ?dostlar alışverişte görsün misali? cezalar yazıldı.İktidarın güya enflasyonla mücadele ettiği fakat buna uymayan bazı gözü açıklar yüzünden enflasyonun arttığı algısı oluşturuldu.Halbuki Doğalgaz, elektrik gibi temel ihtiyaçlara yapılan zamlar milletin gözünden kaçırıldı.

      Ardından soğan ve patates depolarına göstermelik baskınlar yapıldı. Enflasyonun sebebi patates ve soğanmış algısı topluma pompalandı.Halbuki;?Ekonomik krizin sebebi soğanlar değil, Ülkeyi soyanlardır.?            

     İşin iç yüzünü bilmeyen halkımız yine kandırıldı. Patates ve soğan zaten doğal olarak bu mevsimde depolarda tutulur ki; bütün kış Türkiye´nin ihtiyaçlarını karşılasın. Eylül ayı itibariyle patates ve soğanlar tarladan kaldırılır. Mayıs ayına kadar Türkiye´nin hiçbir yerinde yeni mahsul alınmaz.Sadece Ödemiş tarafında Kasım ayında çok az bir Patates üretimi alınır.7-8 ay Türkiye´nin ihtiyaçlarını Nevşehir-Niğde bölgesinde ki depolara konulmuş patatesler, Bursa-Karacabey ve Ankara Polatlı´da depolara konulmuş soğanlar karşılar.

      Maalesef dünyadan bi haber Damat Bakanımız Polatlı´da 200 bin ton soğanın depolarda saklandığı açıklaması yapma talihsizliğinde bulunarak büyük bir skandala imza attı.200 bin ton soğan Türkiye´nin 40 günlük tüketimidir Sayın Bakan. Sonra ne olacak. İthal edeceksiniz. Yandaş İthalatçılarınız para kazanacak.

      Aslında İktidar ne patates, ne soğan, ne buğday ne diğer tarım ürünlerinde hiçbir planlama yapmadığı gibi, Türkiye´de ne kadar stok olduğunu da bilememektedir.?Saldım çayıra Mevla´m kayıra? Hasbel kader İktidara gelmişler. Fakat iktidar olamıyorlar.Çünkü nasıl iktidar olunur, nasıl ülke yönetilir bilmiyorlar.

     Seneye patates ve soğan depolayanlar da depolamaktan vazgeçecekler.Buğdayda-mısırda-canlı hayvanda-et üretiminde olduğu gibi patates ve soğanda da ithalata mahkum kalacağız.

Türkiye´nin asıl problemi AHLÂKİ DEĞERLERİN kaybolması ve toplumun gün geçtikçe yozlaşmasıdır.     

      ABD´de bulunan George Washington Üniversitesi´nde bir araya gelen bir grup araştırmacı tarafından dünyanın 208 ülkesi arasında yapılan bir karşılaştırma sonunda İslami ideallere en çok uyan, İslam´ın emirlerine uygun toplum yapısı oluşturabilen ülkeler belirlendi.

Kur´an-ı Kerim´ de yer alan İslam ideallerini bir endeks sonucu hesaplayan araştırmacılar İslamiyet´in öne çıkardığı idealleri yerine getiren ülkeler arasında İrlanda´nın birinci sırada yer aldığını belirtirken, Danimarka ikinci, Lüksemburg üçüncü sırada yer aldı.

Kur´an-ı Kerim´ de yer alan tavsiye, ideal ve değerlere göre bir ülkede iyi işleyen kurumlar bulunması, ülkeyi yönetenlerin de halkla aynı şekilde kanunlara ve kurallara uyuyor olması, toplumun siyasi ve ekonomik özgürlük temelleri üzerine inşa edilmiş olması, toplum temellerinin oturduğu prensiplerin de ekonomik gelişmeye olanak sağlaması gerekiyor.

İşte bu karşılaştırmalar sonucunda Norveç 6. sırada yer alırken Müslüman ülkeler listenin en son sırasında yer aldı. Araştırmada öne çıkan en çarpıcı sonuç ise Kur´an-ı Kerim ideallerine uygun yaşama kıstasına en az uyan ülke Suudi Arabistan´ın 131.sırada, Türkiye´nin 208 ülke arasında 103. Sırada olmasıdır.

Her yıl milyonlarca Müslüman´ı misafir eden Suudi Arabistan, komşumuz İran da İslâmîlik sıralamasında ilk yüzde yer alamıyorlar. Diğerlerini saymaya bile gerek yok. Şaşırtıcı bir şekilde Yeni Zelanda, Lüksemburg ve İrlanda ilk üç sırayı paylaşırken İsveç, Danimarka, İngiltere, Norveç gibi Batılı ülkeler, İslâmîlik konusunda önde.

       Bu sonuçlar karşısında başta İktidar olmak üzere, bütün kurumlar ve toplumumuz başını iki elinin arasına alarak düşünmek zorunda.Bindiğimiz dalı kestiğimizin farkındamıyız.Gelecek nesillere nasıl bir ülke bırakacağız acaba düşünüyormuyuz?

     Yalan, rüşvet, adam kayırma, iltimas, dolandırıcılık, hırsızlık, imar yolsuzlukları, şehirlere ihanet, adaletsizlik, kamu mallarının talanı, yandaş siyaseti vb. kötülüklerle topyekün mücadele etmeliyiz.

Mehmet Akif´in şu mısraları ile bitirmek istiyorum.                                                

                                                ?Müslümanlık nerde, bizden geçmiş insanlık bile?

                                                 Âlem aldatmaksa maksat, aldanan yok, nâfile!

                                                 Kaç hakikî Müslüman gördümse: Hep makberdedir;

                                                 Müslümanlık, bilmem amma, galiba göklerdedir!?