www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


KRİPTO FETÖCÜLER?


15 Temmuz darbe girişimi ile Türk Milletine gerçek yüzünü gösteren FETÖ terör örgütüne yönelik operasyonlar tüm yurtta aralıksız sürüyor. Devletin hemen hemen tüm kurumlarına sızmış olan FETÖ´cü hainler, birbir tespit edilip adalete teslim ediliyor.

İlçemizde de FETÖ ile bağlantılı bir kısım işadamı ile devlet kurumlarında ve özelde çalışan birçok kişi gözaltına alınıp tutuklandı.

Tabi FETÖ mensuplarının devletin her kademesine sızmasında, geçmişten bugüne gerek iktidarda, gerekse muhalefete görev yapmış tüm siyasetçilerin rolü büyük. Bu konuda hangi iktidar ne kadar suçlu, hangi lider ne kadar vebal altında onu artık Allah bilir.

Ancak 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ile bağlantısı olan askerler, polisler, öğretmenler, işadamları, bürokratlar memurlar vs. binlerce kişi,  gözlatına alınıp tutuklanırken ne hikmetse, tutuklanan FETÖ´cülerle geçmişte işbirliği yapmış, onlara şirin gözükmek için çeşit çeşit imkânlar sunmuş, onlara devletin açılmayan kapılarını açmış,  tüyü bitmemiş yetimlerin malını babasının malı gibi vermiş siyasilere hiç dokunulmadı.

Özellikle AK Parti iktidarında palazlanan, büyüyen ve güç haline gelen FETÖ´cü işadamlarıyla ortaklık yapan, o camiaya mensup bazı kişilere yetki vererek, fetö bağlantılı kuruşuların kalkınmasına destek veren, dershanelerine ve okullarına imtiyaz tanıyan, onlarla oturup maklube yiyen, bir dediklerini ikiletmeyenler, halen makam koltuklarında yuvarlak organlarını büyütmekte.

Yıllarca fethullahcı kimliğini gizlemeden ulu orta inandığı davaya hizmet edenler, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası terör örgütü üyesi olmaktan, ya da terör örgütüne yardım etmekten hapis yatarken, yetkilerini kullanarak tüyü bitmemiş yetimin hakkını o hainlere peşkeş çekenlerden, niçin hesap sorulmaz açıkçası merak ediyorum.

Bugün gözaltına alınıp tutukalanlar, zaten FETÖ´cü olduğunu hiçbir zaman gizlemeden ulu orta hizmet etmiş insanlar.

Ancak birde kripto FETÖ´cüler var.  Bu kripto fetöcüler makamlarını kullanarak devletin ve milletin imkanlarını o örgüt mensuplarına öylesine serdilerki adeta ihya ettiler. Ancak 15 Temmuz sonrası sözde onların gerçek yüzünü görüp hata ettiklerini anladılar ve şimdi tüm yaptıklarını Allah bizi afetsin lafıyla geçiştirmeye çalışıyorlar.

Evet, Cenab´ı Allah bilmeden işlenan günahlardan dolayı, kulunu sorumlu tutmaz ve inşaallah af edecektir. Ama şu var ki, bir kişi hata sonucu devletini zarara uğratsa, Allah indinde sorumlu olmasa da, devletin nazarında sorumludur ve o kişiden verdiği zarar tanzim edilir.

Hülasa ben FETÖ´cülere bilerek yada bilmeyerek devletin ve milletin imkanlarını seferber ederek devleti zarara uğratmış adı, sanı ve makamı ne olursa olsun herkesin hesap vermesi taraftarıyım. Yoksa o herkesin bildiği FETÖ´cüleri tutuklayıp, ?Gördünüzmü bak, devlet hainlerden nasıl da hesap soruyor? algısıyla  kimse bu millete ödettiği faturaları  unutturamaz.