www.haberyorumgazetesi.com

M.Kurşunoğlu


KUPAYA ERKEN VEDA


İnegölspor´un 3. Tur Ziraat Türkiye kupasındaki rakibi geçen yılın PTT 1. lig şampiyonu, bu senenin Süper ligin yeni takımı Evkur Yeni Malatyaspor idi.

Yayıncı kuruluşun maçı naklen verebilmesi adına hava sıcaklığının 37 derecede olduğu bir ortamda oynanan karşılaşma da hem sporcular, hem de az sayıdaki seyirciler adeta fenalık geçirerek maçı seyrettiler. Hangi akla uyup ta bu saatte maç oynatırlar buna aklım sırrım ermedi.

Karşılaşmaya gelince İnegölspor maça ne kadar değişik bir kadroyla çıktıysa, tam aksine rakibi Evkur Yeni Malatyaspor´da tam kadro çıktı.

Geçtiğimiz hafta istifa eden Teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam´ın istifası nedeniyle İnegöl´e Teknik direktörsüz gelen konuk ekip, istediğini almasını bildi. Yeni Malatyaspor tek maç eleme usulü olan karşılamayı her iki yarıda attığı gollerle 2-0 kazanmasını bildi.

Ziraat Türkiye kupasının kulüplere ekonomik anlamda getirisi gerçekten çok var ama; bence götürüsünden daha fazla, geçtiğimiz yıllarda bunu defalarca yaşadık. 1. kademeye kadar yükseldik ama sezonu küme düşme korkusuyla bitirdik.

Önümüzdeki hafta İnegölspor´u zor günler bekliyor, dün oynadığımız Evkur Yeni Malatyaspor maçı dahil 8 günde 4 maç oynayacak olan takımımız, Cumartesi günü içeride Etimesutspor ile, Çarşamba günü İstanbul deplasmanında Eyüpspor ile 1 Ekim Pazar günüde içeride Kocaeli Birlikspor İle oynayacak. Bu tempo İnegölspor´a çok ağır gelir. Onun için 3. turda Türkiye Ziraat kupasından elenmemiz bence çok daha hayırlı oldu.

 Bizim kupa şampiyonu olacak durumumuz yok, maddi geliri içinde bu kadar rizikoya girmeye de hiç gerek yok. İnegölspor´u kupa karşılaşmasında göstermiş olduğu mücadeleden dolayı kutlar, önümdeki lig maçlarında başarılar temenni ederim.

Saygılarımla