www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


KUZULARIN SESSİZLİĞİ...


31 Aralık günü akşam vakti, yoğun kar yağışına dayanamayarak yıkılan Mer-Pa`nın, 4-6 ay içerisinde, bir başka ifade ile yazın başlangıcı itibarî ile yapılacağı sözü verilmişti.

Bu sözü veren kişi İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş. Tabi bu sözün ardından projede bazı değişiklikler oldu. Projeye ilave bazı çalışmalar eklendi. Artı devreye Büyükşehir Belediyesi girdi ve biz yapacağız dedi, derken üzerinden 5 aylık bir zaman geçti ancak, şuana kadar tek çivi dahi çakılabilmiş değil.

Kış soğuğunu atlatan esnaf, şimdi yazın gelmesiyle sıcaklarla boğuşacak. Tabi pazarın bu halde olması sadece esnafı mağdur etmiyor. Pazara gelecek vatandaşları da etkiliyor. Kışın soğuğunda pazaryerini tercih etmeyip, sebze ve meyvesini marketten temin eden ilçe halkı, yaz sıcağında da tercihini marketten yana yapacaktır diye düşünüyorum. Zira kimse 35-40 derece sıcakta, hele Ramazan ayı da geliyor, pazaryerine gidip haşlanmak istemez.

Yetkililerin ne yapıp edip, pazarı kısa sürede en azından tezgâh açılacak kısmını yapıp teslim etmesi bekleniyor.  Zira pazarcı esnafının bu sessizliği pek hayra alâmet değil. Bu konuda oda başkanlarına ciddî baskılar olduğunu duyuyorum. Kısacası sabırlar taşmak üzere.

İNEGÖL`E HAYVANAT BAHÇESİ ŞART

İnegöl Belediyesi Sokak hayvanları için yeni bir hayvan barınağı yapacakmış.  Gelirleri ciddî derecede azalan İnegöl Belediyesi`nin bence yeni bir hayvan barınağı yapmasına hiç gerek yok. Eğer hayvanlarla ilgili bir proje yapılacaksa İnegöl`e hayvanat bahçesi yapılmalıdır.

Çocukluğum zamanında yanılmıyorsam, şimdiki kuğulu parkın orada bir hayvanat bahçesi vardı. Ayı kurt tavşan vs. hayvanları ilk orada görmüştüm. Hoş o yıllarda ayı görmek zor değildi. Sokaklarda ayı oynatan insanlar vardı. Çok eğlenceli gelen ayı oynatma işinin aslında hayvana bir eziyet olduğunu sonraki yıllarda öğrendik. Şimdilerde böyle bir şeye asla izin verilmez diye düşünüyorum.

1. LİG ŞEHRE HEYECAN KATAR

Diyarbakır Büyükşehir`i deplasmanda 4-2 yenen İnegölspor playoffları garantiledi. Öncelikle tüm ekibi kutluyorum. Şayet hedef 1 lig ise inşallah bunu da başarırız diye dua ediyorum. İnegölspor`un 1. Lige çıkmasını şehre pozitif hava gelmesi adına çok istiyorum. Zira büyükşehire bağlandıktan sonra İnegöl`ümüzün üzerine sanki ölü toprağı serpilmiş gibi. Biraz hareketlenmemiz lazım.  Bu da ancak İnegölspor`un  1 lige yükselmesi ile mümkün olacak gibi.  Artı parantez İnegölspor`un adının İnegöl Mobilyaspor olması da çok gecikmiş ama doğru bir karar.  İnegölspor`un 1. lige çıkıp çıkmaması hiç önemli değil. Önümüzdeki yıldan itibaren bu isimle sahalarda yer almamız şehre ve İnegölspor`a ayrı bir hava katacaktır.