www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


LAİKLİK ÜZERİNE LAK-LAK


 

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, ?laiklik yeni anayasada olmamalı? dedi,  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti dâhil, irilik ufaklı tüm partiler tepki gösterdi.

TBMM Başkanı Kahraman´a tepki gösteren özellikle CHP ve yandaşlarının laiklikle ilgili kırmızı çizgilerinin olduğunu yıllardır biliyoruz.Teşbihte hata olmaz, birçok CHP´linin zatendini laiklik, kıblesi anıtkabir, peygamberi Atatürk olmuş desem. Bu tipler, İslam´a sövülse duymazdan gelirler,  ama laikliğe ya da Atatürk´e muhalefet edilse ortalığı velveleye verirler.

Peki, Türkiye´de laikliğin yılmaz savunucusu kimler. Mesela dışarıdaki ve içerdeki mihraklara ?Türkiye´de islami bir anayasaya olsun ister misiniz?? diye bir soru yöneltsek;

Yahudi ve Hristiyan dünyasının tüm liderleri, entelektüelleri ve gazetecileri bilaistisna yüksek sesle endişelerini dile getirirler. Türkiye´nin din devleti olmasından büyük rahatsızlık duyacaklarını beyan ederler.  Türkiye´de din devleti olması halindekarışacağını büyük bir panikle ifade ederler. Hâlbuki bu batılılar(islam düşmanları)bir fırsat bulsalar,biz Müslümanları bir kaşık suda boğarlar da, din devleti olup karışacağımızdan ne diye endişe ederler? Hadi onun cevabını da siz bulun?

Yine Türkiye´deki bankası olan kan emiciler de, kesinlikle İslami bir anayasa olmasını ve laiklikten vazgeçilmesini istemezler. Zira İslam´da faiz haram olduğundan, faizle milletin kanını emen bu kravatlı tefecilerin ticari hayatları sona erer. Bu nedenle laiklik onlar için para demek, rant demek, konfor demek, sömürü demek?

Genelev çalıştıran, kadın alıp satanlarda islami anayasa istemezler. Onlarda laikliğin yılmaz savunucusu olmak zorundadır. Zira İslam´a göre zina haram olduğundan, genelev yada pavyon türü yerlerin açılmasına ruhsat verilmez. Böylelikle kadınları kötü yola düşüremezler. Düşürseler de cezası İslam´ı kaidelere göre ağır olacağından, göze alamazlar.

İslami anayasayı istemeyecek olan bir başka zümre de içki üreten fabrika sahipleridir. İslam´a göre içki haram olduğundan içki satışına izin verilmeyecektir. Böylelikle içki alanda satan da bu işten memnun kalmaz. Bu nedenle laiklik içki ve benzerleri üzerinden para kazananlar için vazgeçilmez unsurdur.

İslami anayasayı istemeyecek bir başka sektör de kumar sektörüdür.  Baronların kumardan kazandığı paranın miktarı dudakları uçuklatmaktadır.  İslami bir anayasa yürürlüğe girdiğinde,kumar sektörü çökecek ve yuvaları yıkan bu illet ortadan kalkacaktır.Bu nedenle kumar baronları her şeyden vaz geçerlerde laiklikten vazgeçmezler.

Partiler içerisinde en katı laiklik savunucusu CHP´dir CHP´liler İslami bir anayasayı hiçbir zaman istemezler. Zira İslami anayasa da eğitim dini ağırlıklı olacağından, CHP´nin tüm siyasi söylemleri iflas edecektir.  Laiklik yada tüm beşeri sistemler, İslam inancıyla yetişmiş hiçbir Müslüman tarafından benimsenemez, kabul edilemez. Bu nedenle İslami bir anayasanın olması CHP´nin asla işine gelmez.

İslami anayasayı  asla istemeyecek partilerden biri de HDP´dir. HDP´nin islami bir anayasa uygulamaya geçtiğinde taraftar bulamayacağı açıktır. Artı bölücülük faaliyetlerini ve silahlı eylemlerini sürdürdüklerinde İslam´a göre cezaları idamdır. Bu nedenle  HDP´lilerİslami bir anayasayıasla kabul etmezler göze alamazlar.

İslami anayasayı istemeyecek başka güruhlarda vardır tabi.  Mesela hırsızlar, tacizciler, tecavüzcüler, dolandırıcılar, kapkaççılar, vatan hainleri, rüşvetçiler, yolsuzluk yapanlar, ihaleye fesat karıştıranlar, rant peşinde koşanlar, uyuşturucu satıcıları vs?

Ha unutmadan şunu da ekliyeyim, ?laiklik inançların teminatıdır, inancınızı yaşıyorsanız bunu laikliğe borçlusunuz? gibi entelektüel ve janjanlı lafları bırakın. İslam dini zaten her insanın canını, malını, namusunu, neslini ve nefsini korumayı esas almıştır. Hülasa bir başka beşeri sisteme ihtiyaç yoktur.