www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


LÜTFEN HASSASİYET


İnegöl Belediyesi Spor Salonunda geçtiğimiz Pazar günü bir sirk gösterisi düzenlendi. Aslında ilçe gençlik ve spor müdürlüğüne bağlı kapalı spor salonunda olması gereken bu program, aynı gün bir voleybol müsabakası nedeniyle belediye spor salonuna alınmış. Yani son anda maç saati ile sirk programı çakıştığı için zorunlu olarak saha değişikliği yaşanmış.

Tabi bizim için sahanın önem yok. İster kapalı spor salonu olsun, isterse belediye spor salonu. Önemli olan programın içeriği.

Dolayısıyla video görüntülerini izlediğim ve fotoğraflarını gördüğüm bu sirk gösterisinde, sahne alan erkeklerin tüm cinsel uzuvlarını belli olduğu zıpçık gibi taytlar giydiğini gördüm.

Sirk gösterisini izlemek üzere çocuğunu alıp salona giden bir vatandaş, sahne alan erkeklerin giydiği kıyafetlerinden duyduğu rahatsızlık üzerine salonu terk etmiş. Terk etmeden önce de birkaç fotoğraf karesi almış ve bu fotoğrafları hassasiyetimi bildiği için benimle de paylaştı.

Doğrusu İnegöl gibi muhafazakâr insanların yaşadığı bir şehirde bu tür gösterilere izin verilmesi hiç hoş değil. Çocuklarını sirk gösterisi diye salona götüren anneleri, hatta babaları dahi rahatsız eden bu rezalet kıyafetli sirk gösterisine kim, ya da kimlerin izin verdiğine dair çok fazla bilgim yok.

Ancak ülkemizi idare eden insanların siyasi kimliklerine baktığımızda, bu tür organizasyonlara izin verilmesi çok anlaşılır bir durum değil.

İnegöl´de geçtiğimiz yıllarda Ramazan ayı içerisinde sahnelenen tiyatro gösterisindeki dansöz sahnesi, İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen milli piyango gecesi, yine belediyenin iştiraki ile teriplenen modifiye araç fuarındaki kadının dansı, nasıl kabul edilemez ise, sirkteki erkeklerin o iğrenç kıyafetleri de kabul edilemez.

Bu tür organizasyonlara izin vermeden önce mutlaka ne yapılacağına dair yeterli bilgi alınmalı, halkın inancına uygun olmayan bir durum söz konusu ise müsaade edilmemelidir.

Evet İnegölümüz sosyo-kültürel açıdan gelişmeye muhtaç bir ilçe. Bu nedenle her türlü sanatsal ve sportif etkinlik desteklenmeli. Ancak çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimlerine ve gelişimlerine katkı sağlayacak, kendi özümüze ve kimliğimize uygun programlara vesile olmak en doğru ve isabetli olanıdır.

Bu minvalde Kaymakamımız Ali Akça´dan Belediye Başkanımız Alinur Aktaş´a, Milli Eğitim Müdürümüzden STK´larımıza, her kim bir organizasyona ev sahipliği yapacaksa, mutlaka ilçemizin muhafazakar yapısını göz önünde bulundurmaya davet ediyorum.