www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


MALUM BAŞKAN SESSİZLİĞİNİ BOZDU

MALUM BAŞKAN SESSİZLİĞİNİ BOZDU


CHP´li Şevket Mollaer, geçtiğimiz hafta içerisinde yaptığı basın açıklamasında, İnegöl Belediyesi´nin ihaleleriyle ilgili çarpıcı iddialarda bulunmuştu.

 

Mollaer açıklamasında, malum belediye başkanına; İnegöl Belediyesi´nin ihalelerini girip kazanan 4 ayrı firmanın birbiriyle olan bağlantılarını, Atatürk Bulvarı´nda yapımı devam eden katlı otopark inşaatının zamanında bitmemesinden ötürü doğan zararın karşılanıp karşılanmadığını, katlı otopark inşaatı ihalesine giren birbirine bağlantılı iki inşaat firmasının gerkeen rekabet şartlarını oluşturup oluşturmadığını ve yine iddiada adı geçen 4 inşaat firmasından 3´ü ile bağlantısı olan Y.S isimli işadamını sormuştu.

 

İddialara ilişkin uzun süre sessizliğini koruyan malum belediye başkanı, konunun ısrarla gazetemiz haberyorum tarafından gündeme getirilmesinin ardından daha fazla suskun kalamadı.

 

Dün konuya ilişkin bir açıklama yapan malum başkan, şahsımdan malum gazeteci bugün yine yazmış diye başlayarak,  ?Eğer konu katlı otopark ihalesi ise gönlümün en müsterih olduğu ihalelerden bir tanesi.?demiş.

 

Malum başkan açıklamasının devamında, ?Beni çok seven o malum gazeteci, bugün yazmış yine. Alinur Aktaş neden susuyor diye. Biz susma makamıyız. Suhuletle ve sükunetle hareket etmek zorundayız. Her yazana cevap verecek halimiz yok. CHP aynı açıklamaları seçim zamanında da yaptı. Eğer konu katlı otopark ihalesi ise gönlümün en müsterih olduğu ihalelerden bir tanesi. Belediye bir şartname hazırlar ve bu şartnameyi para ile satar. Buna rağmen biz onu birilerinin alıp gelmesini beklemeden, Müteahhitler Derneği´ne, bazı müteahhitlere elden yolladık bu ihaleye girin dedik, davet ettik. Şartnamesi ile ilgili hiçbir özellik arz eden bir durum yok. Diğer ihalelerde olduğu gibi? Ben firmanın ortaklarını bilemem. Devir hakkı var. A firması, B firmasına devredebilir. Kendi ticari faaliyetleridir. Bir kişi A firmasına ortak olduğu gibi, aynı zamanda B firmasına da ortak olabilir. Ben bunları bilemem ki. Fakat sanki bir şeyler varmış gibi söylem, yakışık alan bir söylem değil. Ama ben hukuki hakkımı kullanacağım? dedi.

 

Malum başkanın iddialarla ilgili açıklaması, şahsen beni tatmin etmedi, hem açıklamasında dikkat çeken bir cümle var ki, ne demek istediğini açıkçası tam olarak anlayamadım, O´ da şu; ?Eğer konu katlı otopark ihalesi ise gönlümün en müsterih olduğu ihalelerden bir tanesi.?

 

Malum başkan katlı otopark için; ?gönlümün en müsterih olduğu ihale? derken, diğer ihalelerde bir sorunun mu olduğunu anlatmak istedi. Keşke bizim muhabir arkadaşlarda davet edilseydi de, böyle bir cevap karşısında gereken soru sorulabilseydi.

 

Artı malum başkan oto çöpe cevap veren, twit atan herkese laf yetiştiren bir şahsiyetken, neden acaba, bizatihi kendisini yakından ilgilendiren çok önemli bir konuda suhulet ve sükuneti tercih ediyor.

 

Birde malum başkan ile ilgili ikinci kez aynı iddialarda bulunan CHP´li Şevket Mollaer´e  bir çift sözüm olacak.

 

Sayın Mollaer, ortaya bir iddia attınız ve malum belediye başkanını zan altında bıraktınız. Eğer iddianızda samimi iseniz, elinizde belge de varsa, devletin savcısı orada neden suç duyurusunda bulunmuyorsunuz.

 

Yoksa bu tür iddiaları herkes kaleme alır, ya da konuşur ve birbirini zan altında bırakabilir.