www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


MANTIĞIN BİTTİĞİ YER


 

Askerlikte her şey rütbe ve kıdemle ilintilidir. Çayda dem, askerde kıdem aranır.  Bir kişi askere 1 gün bile önce başlasa, arkadan gelenler için kıdemlidir ve saygı görür. Yine 20 yıllık kıdemli bir başçavuş, 1 günlük teğmenin astıdır emrindedir.

Orduda teğmen olarak başlayan subaylar, geleceğin ordu komutanları, hatta genelkurmay başkanlarıdır. Teğmenlikle başlayan serüven üsteğmen, yüzbaşı, binbaşı, yarbay, albay, tuğgeneral, tümgeneral, korgeneral ve orgeneral olarak devam eder.

Rütbeler arttıkça, sorumlulukta artar yetkilerde. Herşey disiplin ve bir emir komuta zinciri içerisinde yürür gider.

Tüm emirler ordunun en tepesindeki genelkurmay başkanlığından aşağıya doğru sirayet eder. Askerde emre itaatsizliğin kendine has cezaları vardır. Bir emir verildiğinde astın ona itiraz etme lüksü yoktur. Ancak anayasada kanunsuz emir denilen bir madde vardır.

Kanunsuz emir

Madde 99- (1) Kamu hizmetinde çalışmakta olan kişi, amirinden aldığı emri, kanuna aykırı görürse, yerine getirmez ve bu aykırılığı o emri verene bildirir. Ancak amir bu emrini yazılı olarak tekrarlarsa, emir yerine getirilir. Bu durumda, emri yerine getiren sorumlu olmaz.

(2) Konusu suç teşkil eden emir hiçbir suretle yerine getirilmez ve yerine getiren kimse sorumluluktan kurtulamaz.

(3) İvedi hallerde kamu düzeninin ve kamu güvenliğinin korunması amacıyla kanunla gösterilen istisnalar saklıdır.

Bu maddeden anlaşılacağı üzere, suç teşkil eden bir emir yerine getirilemez, getirildiğinde sorumluluktan kurtulamaz.

İşte son yaşadığımız darbe girişiminde de, TSK içerisine yuvalanmış bir grup hain, okyanus ötesinden aldıkları emirle harekete geçmiş ve ülkenin bağımsızlığına ve bölünmez bütünlüğüne kast etmiştir.

Vatansever güvenlik güçlerimiz ve milletimiz hainlere canı pahasına direnmiş ve Cenabı Hakk´ın yardımıyla darbe girişimini püskürtmüşlerdir. Darbeye kalkışan hainler, şimdi hesap vermekteler.

Kameralardan görüntülerini izlediğim o hainlerin haline bakıp ta ibret almamak mümkün değil. Düşünün orgenerallik rütbesine kadar yükselmiş, hatta kuvvet komutanı bile olmuşsunuz. Yetmemiş Yüksek Askeri Şura´da görev vermişler. Altınızda makam aracı, şoförünüz, korumalarınız var. Ailece, TSK´nın tüm imkânlarından en üst düzeyde yararlanıyorsunuz. Gittiğiniz her yerde büyük itibar görüyor ve saygı görüyorsunuz.

Ama gözünüzü toprak doyursun ki, bu millet asgarî ücretle çalışıp, çoluk çocuğunu devlete millete faydalı birer insan yapmanın derdinde iken, sizler aşağılık batının sinsi plânlarına alet oldunuz ve bu aziz millete darbeye kalkıştınız. Sizler mantığın bittiği yerde, mantık dışı bir işe kalkıştınız.

Ama Rabbim bu millete rahmet etti de, tüm planlarınızı ve desiseleriniz bozdu. Sınav hileleri ile mülâkat sahtekârlıkları ile geldiğiniz o makamları Yüce Allah´ın El-Hâfid sıfatı tecellisiyle kaybettiniz. Umarım pişman olmuşsunuzdur. Zira ahirette hesabınız çok çetin olacaktır.

Rabbim sizin gibi zihniyetlerden Müslümanları Irak eylesin. Rabbim sizin gibi düşünenlerin duygularını sinelerinde bıraksın. Umduklarının aksiyle tokatlasın, yerle bir etsin, hazan yemiş yapraklar gibi savursun, gübreler gibi toprağın bağrına devirsin, gübre kılsın hepsini!"Amin...