Şerif Gürbaş


MECLİS`TE HDP DEĞİL, SAADET OLMALI


7 Haziran seçimlerine şunu şurasında 45 gün kaldı. Partiler seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Genel Başkanların vaatleri havada uçuşuyor. Herkes şöyle yapacağım, böyle yapacağım diyerek seçmenden oy istiyor. Verilen sözlere bakılırsa 7 Haziran`dan sonra kurtulduk!

İşin şakası bir tarafa AK Parti`nin seçimlerden zaferle çıkacağından kimsenin şüphesi yok. Bunu CHP`de, MHP`de diğerleri de iyi biliyor. Zaten hiç bir partinin genel başkanı çıkıpta, "biz iktidar olacağız" demiyor, diyemiyor. Biliyorlar ki bu imkansız. Ama kamuoyunda yaratılan algı şu,  AK Parti`nin oyları düşecek bizimkisi yükselecek.

Özellikle HDP`nin barajı aşması için cansiperane bir çalışma var.  Dış güdümlü medya HDP`yi kamuoyunun önünde masum bir parti, bebek yüzlü genel başkanını da, sanki memlekete çok faydalı işler yapmış bir siyasetçi gibi kakalamaya çalışıyor. Ama yemezler, zira HDP`nin kim olduğu ortada. HDP,  35 yıl askeri, polisi, öğretmeni, doktoru kadını, erkeği, hatta kundaktaki bebeği dahi gözünü kırpmadan öldüren gözü dönmüş cani terör örgütünün siyasî uzantısıdır.

HDP`nin barajı aşması için hiç bir neden yok. Çünkü seçimlere girip iktidara talip olan partiler, bu ülkede yaşayan 76 milyona hizmet götürmek, sorunlarına derman olmak için vardır. Bugün HDP, sadece Kürt siyaseti güden, ama Kürt vatandaşların oylarını almak için bile eli silâhlı terör örgütünü kullanmaktan çekinmeyen bir kaos partisidir.

HDP`nin bu haliyle ne Kürt halkına, nede Türk halkına vereceği hiç bir şey yoktur. 12 yıllık AK Parti iktidarında zaten Kürt vatandaşlara hemen hemen her istedikleri verilmiştir. Bugün bir Kürt vatandaşı kalkıp ta, biz 2. sınıf muamele görüyoruz derse, bu nankörlüktür.

İnegöl`den örnek verecek olursak, ilçemizde iki ya da üç mahallede ağırlıklı olarak Kürt vatandaşlarımız yaşamaktadır. Gerek belediyemiz, gerekse de iktidar partisinin temsilcileri hizmet noktasında asla onları ayrı tutmazlar ve her türlü sorunlarında sahip çıkarlar. Yine ilçe halkımızla Kürt vatandaşları arasında dostluk, kardeşlik ve komşuluk bağları kuvvetlidir. Kız alıp verirler, ticaret yaparlar.

Hülâsa, bu ülkede Kürt sorunu diye bir şey yoktur. Var olan sorunlar, 76 milyonun sorunudur. Bu nedenle 7 Haziran seçimlerinde illâ meclise yeni bir parti girecekse, bu ülkeye geçmişte gerçekten güzel hizmetler yapmış, kimsenin burnunu kanatmamış, kalkınmayı, sosyal adaleti, barış ve huzuru sağlamaya yönelik adımlar atmış olan Saadet Partisi`dir. 

Saadet Partisi 7 Haziran seçimlerinin kilit partisidir. Şayet bugün AK Parti tek başına iktidar olacak güce ulaşamaz ise, AK Parti ile koalisyon yapacak bir parti yoktur.

Bugün MHP`nin, AK Parti, CHP ya da HDP ile ittifak yapması mümkün değildir. Tabanları buna müsaade etmez. Ancak Saadet Partisi meclis girdiğinde tüm partiler için gözü kapalı uzlaşabileceği bir partidir. Buna örnek 74`de CHP-MSP hükümeti, 91`de MÇP(MHP)- RP ittifakıdır.

Bu sebeple arayış içerisinde olan seçmenin HDP`den ziyade, Milli İttifakı meclise taşıması, hem ülke için hem de İslam alemi için hayırlı olacaktır.