www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


MEDYA SAVAŞLARI BAŞLAYABİLİR

MEDYA SAVAŞLARI BAŞLAYABİLİR


Bugünlerde siyaset ve medya dünyasında en çok, ilçemizde yayın yapan yerel bir gazetenin satışı konuşuluyor. Aslında bir firmanın satılması, ya da el değiştirmesi kadar doğal bir şey olamaz.  Ancak satılan bir medya kuruluşu olunca, ister istemez komplo teorileri üretiliyor ve çeşitli iddialar kulaktan kulağa yayılıyor.

Söz konusu bu malum gazetenin neden satıldığına dair üretilen komplo teorileri arasında, gazete sahibinin artık yorulduğu ve istediği gibi rant elde edemediğinden tutunda, İnegöl`e eskisi gibi hükmedemediği, beklediği saygıyı ve ilgiyi göremediği, yada "yağlı müşteri buldu da ondan sattı" şeklinde iddialarda var.  Tabi bunların hepsi dediği gibi iddiadan ibaret...

Ancak ben bu malûm gazetesinin neden ve niçin satıldığından çok, kime satıldığınla ilgiliyim. Zira malum gazeteyi aldığı iddia edilen şahsiyet, eğer iddialar asılsız değilse İnegöl`e yabancı değil.

Bu şahıs Bursa`da ikamet etmesine rağmen, İnegöl`de de çok ciddî ticaretler yapan,  büyük paralar kazanan bir işadamı.

Kendisi Bursa`da şayet el değiştirmediyse 4 farkı inşaat firmasının ortağı. İnegöl`de belediyenin birçok ihalesini girip kazanmış inşaat firmaların ya sahibi, ya da ortağı konumunda.

İnsan ister istemez düşünüyor, milyon TL`lik işler yapan bir işadamının yerel bir gazete ile ne işi olur.  İşte burada ikinci komplo teorisi devreye giriyor.

İkinci komplo teorisine göre gazetenin iki gizli ortağı daha var. Bu iki ortağın ortak özelliği, İkisinin de AK Parti`de üst düzey yönetici olması.

Pek bir siyasetçinin medya sahibi olması suç mu, elbette değil. Kaldı ki, İnegöl`de bir başka AK Partili üst düzey yöneticinin İnegöl`de iki, Bursa`da bir medya kuruluşuna ortak olduğu biliniyor ve iddia ediliyor.

Şimdi bir başka merak edilen konu, yıllarca Vur-Al pazarlama şirketi gibi çalışan bu medya kuruluşunun bundan sonraki yayın politikası nasıl olacak.

Gazetenin gizli ortaklarının AK Partili yöneticiler olduğunu düşünürsek, bundan böyle AK Parti aleyhine yayın yapma şansı yok. En azından ortaklarının hizmetleri aleyhinde...

Ancak AK Parti`nin tepesinde yaşanan soğuk savaşın önümüzdeki günlerde bir medya savaşına dönüşmesi de kaçınılmaz diye düşünüyorum.

Zira soğuk savaşta dengeler medya gücüyle eşitlendi diyebiliriz. Bakalım hangisi kazanacak...