www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


MEGA KÖY İNEGÖL


 

2014 yılında yapılan yerel seçimler sonrası Bursa´ya merkez ilçe olan İnegöl´ümüz, o gün bugündür doğru dürüst hizmet alamıyor.

Büyükşehir mevzuatlarının hayata geçmesiyle arapsaçına dönen belediye hizmetlerinin yetersizliği ise İnegölümüzü adeta mega köye dönüştürdü.

Bir yandan hava kirliliği diğer yandan sanayide toplanmayan, şehir merkezinde ise erken çıkarılan, ya da geç toplanan çöpler nedeniyle hiç hoş olmayan görüntülerle karşı karşıyayız.

Mobilya sanayinde her köşe başına atılan ve dağ gibi yükselen çöplerin, kim tarafından ne zaman toplanacağı ise bilinmiyor.

Diğer taraftan sokak sokak dolaşan başıboş köpekler, özellikle çocuklar ve kadınlar için büyük tehlike oluşturuyor. Köpeklerin bir insana zarar vermesi an meselesi.

Yine asfaltsız ve yolu bozuk sokaklarda yağan kar ve yağmur sonrası oluşan çamurlar, vatandaşları isyan noktasına getirmiş durumda. İnsanlar çamurlu yollarda yürümek istemiyor. Artı Alanyurt´ta otobüslerin ayakkabıları çamurlu diye vatandaşları almadığı iddia ediliyor.

Hele son bir haftadır sürekli kesilen elektrikler yok mu?Esnafı da,günü evinde geçiren hanımları da çileden çıkarmış durumda. Elektrik kesintileri nedeniyle insanlar evlerinde, öğrenciler okullarında adeta donuyor.

?Büyükşehirle güçlendik? denmesine rağmen Hak ettiği hizmet alamayan İnegöl´ümüz, puslu havası, çöp yığınları ve sokak köpekleri ile filmlerden ve belgesellerden hatırlayacağımız, o eski doğu Almanya´nın virane şehirlerine dönmüş durumda.

Tabi yukarıda zikrettiğim onca aksilik ve aksaklıklar dışında güzel olan çalışmalarda yok değil. Örneğin İnegöl Belediyemiz, kış ayına rağmen birçokmahallemize (eski köylere) çocuk oyun parkı yapmakta. Yolu bozuk, içme suyu olmayan, lağımları tıkalı eski köylere sırf hizmet olsun diye çocuk parkı yaparak göz boyayan belediyemiz, ayrıca Şavşat´ın, Posof´un da derdine düşmüş durumda.

Yurt dışındaki kardeş şehirleri fetheden İnegöl Belediyesi, bu kez Türkiye´nin diğer ucunda ki küçük ilçelere hizmet götürmenin derdinde.

2015 yılını yata yata geçiren, 2016 yılında ise ne yapacağı bilinmeyen İnegöl Belediyesi, tüm yapılmayanları ve yapılmayacakları tartışmak üzere dün Afyon´da kampa girdi.

Her yıl gerçekleştirilen Afyon´daki değerlendirme kampında, hangi çalışmaların değerlendireceği bilinmezken, başkanımızın, yardımcılarının ve meclis üyelerinin o şifalı sıcak sularda yüzüp gevşeyeceklerine inancımız tamdır!

Ama sabredelim! şunun şurasında 2019´a 4 yıl kaldı. Elbet çöpleri toplayacak, sokakları köpeklerden  arındıracak, hava kirliliğimiz ile yakından ilgilenecek birileri bu işe takip olur?

Şaka bir yana insanın gerçekten şu yaşananlara inanası gelmiyor. Koca İnegölümüz yatalak hasta gibi eriyip tükeniyor.