www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


METİN ABİ OLMAK ZORDUR


İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, ilçemizin en ciddi, en hatırlı, en popüler, en kurumsal yapıya sahip sivil toplum kuruluşudur.

İlçemizde iş dünyasını temsil eden dernekler olsa da, İTSO demokratik ve objektif yönetim anlayışıyla, tüm sanayici ve işadamlarının saygı duyduğu bir kurumdur.

İTSO´nun ilçemizin en saygın kurumlardan biri olmasında en önemli pay, hiç şüphesiz değerli başkanı Metin Anıl´ındır.

Metin Anıl, İnegöl´ün bağrından çıkmış, ilçemiz cemiyet hayatının her alanında aktif olarak görev almış ve başarılı olmuş ender şahsiyetlerden biridir.

Teknolojiye, bilime, eğitime büyük önem veren Metin Anıl, sanayimizin ve ilçe ekonomimizin gelişip kalkınmasında ve sanayicilerin problemlerinin çözümünde daima aktif rol amıştır.

Metin Anıl´ı geçmişten bugüne başarılı kılan en önemli özelliği ise, uzlaşmacı, yapıcı ve demokrat bir karaktere sahip olmasıdır.

 Demokrat yönetim anlayışı ve engin hoşgörüsü ile her türlü  fikir ve görüşe saygı ile yaklaşan Metin Anıl, bu karateristik yapısıyla, görev yaptığı yıllarda iktidar olmuş tüm yöneticilerle iyi ilişkiler kurmayı bilmiştir.

Metin abi, ilçe siyasetiçisinin de, ticaret erbabınında danışıp fikir aldığı ender insanlardan biridir.  Kısaca İTSO Başkanı Metin Anıl, 30 yıllık birikimi, tecrübesi ve insani özellikleri ile İnegöl´ün Metin abisi olmayı başarmıştır.

Metin abinin oturduğu koltuğu 30 yıldır kaybetmemesinin en önemli sırrı, işte yukarıda sıraladığım özelliklere sahip bir başka insanın karşısına rakip olarak çıkmamasıdır.

Metin Abi´nin eleştirilecek tarafları yokmudur, elbette vardır. Ama Metin abilerin zor yetiştiği şu alemde, yaptığı işleri değil de, hobisini bahane ederek, görevi bırakmasını istemek, bana göre çok ucuz bir beklenti olur.

Şayet görevi bırakması istenecek birisi varsa, hasbel kader makam sahibi olmuş, kısa sürede yolunu bulmuş, hep entrika içinde olan insanları kaleme almak gerekir diye düşünüyorum. Ve düşündükçe sinirleniyorum, sinirlendikçe düşünüyorum?