www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


MİDE BULANDIRAN MESAJ

MİDE BULANDIRAN MESAJ


Daha önce yazmıştım. Bugün (dün) sabah Saadet Partisi’nin toplantısında konusu geçtiği ve mesele ile ilgili bir hatıram olduğu için yazma gereği duydum.

 

Yıl 2009. Yine bugünlerde olduğu gibi partiler seçim telaşesinde. AK Parti Alinur Aktaş ile girdiği seçimin favorisi gözükse de, Saadet Partisi Zeki Anıl Gülşen’e, kamuoyunda büyük bir teveccüh var ve seçimi neredeyse kazandı kazanacak derken, seçimlere 2-3 gün kala binlerce cep telefonuna, Saadet Partisi adayı Hıvzullah Ayte hakkında terörle mücadeleden tutuklandı mesajı gönderildi. Gönderenlerin arasında AK Parti’li bir meclis üyesi ile kardeşinin de isminin geçtiği iddia ediliyor.

 

 İşte ne olduysa ondan sonra oldu. Mesajı okuyanlar büyük bir şok yaşadılar. Hata o gece uzun sokakta bir esnaf abimiz beni çevirip konuyu sorduğunda bende şaşırıp abi şimdi senden duyuyorum ama birazdan öğrenir, sana dönerim” demiştim ki, hemen uzun sokağın sonunda karşılaştığım SP’li Fahrettin Bayraktar abiye meseleyi sorduğumda, “Yok gülüm külliyen yalan, Hıvzullah abi şuan partide, git görürsün” demişti.

 

Gerçektende Hıvzullah Ayte partideydi. Ama atılan binlerce mesaj, Saadet Partisi’ne oy vermeye hazırlanan on binlerin, fikrini çelmeye yetmişti. Seçimleri kazandı gözüyle bakılan Zeki Anıl Gülşen’in oyları, sandıklar açıldığında, AK Partili Alinur Aktaş’ın çok gerisinde kalmıştı.

 

Yalan ve iftira dolu mesaj, gerçekten işe yaramıştı. AK Parti’li Alinur Aktaş,  mide bulandıran o mesaj sayesinde 2. kez başkanlığa seçilmişti. .

 

Saadet Partililere kimlerin bu çirkin komployu hazırladığı şimdiye kadar hiç araştırılmadı. İyi ki araştırılmamış. Zira iftira ve yalan dolu mesajın Saadet Partililerde bıraktığı yıkımın daha büyüğünü, seçimlerden birkaç yıl sonra Hıvzullah Ayte yaşattı kendine güvenenlere.

 

Hıvzullah Ayte, atılan iftiralara inanmayıp kendisine güvenenlere ihanet edercesine, önce HAS Parti’ye, ardında kendisine yalan ve iftira dolu mesajları attığı iddia edilen AK Parti’ye katıldı.

 

Hıvzullah Ayte tam 5 yıl sonra şimdi, yeniden meclis üyesi adayı olarak sahalarda. Ancak bu kez Saadet Partisi için değil, AK Parti için oy istiyor.

 

2009 yılında iftira ve yalan dolu mesajlara inanarak, Saadet Partisi’nden vazgeçip, AK Parti’ye oy verenler,  şimdi Hıvzullah Ayte kapılarına oy istemeye geldiğinde salağa yatıp kendisine şunu demelerini isterim; “Hıvzullah Abi geçmiş olsun, ne zaman salıverildin”