www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


Millet Bahçesi üzerine lakırdı!

.


İnsanoğlu için zenginlikte fakirlikte kaderdir. Zengin olmak kaderinizde yoksa, o hayalini kurduğunuz hayata ve dünya nimetlerine asla kavuşamazsınız. Yani varsa dünya hırsınız çokta şapmayın, koyverin gitsin derim. Artı, dünya malının ne getireceği belli olmaz, en iyisimi Yüce Yaratandan huzur ve sağlık dileyin.

Yukarıdaki sosyal mesajdan sonra gelelim, bugün öğle saatlerinde tanıtımı yapılan millet bahçesi projesine…

50 yaşındayım Hamzabey Köyü ile anadan bağım var.  Hamzabeyin sınırları içerisindemidir bilinmez, ama yerleşim yerinin tam karşı istikametindeki dağın tepesine çıktık. Hani gün görmüşler anlatır ya, eskiden yol yoktu, eşekler bile çıkamazdı da yaya çıkardık dediği yerleri andırıyor. Allah’tan kepçelerle düzeltip yol yapmışlarda araba ile bir aksilik yaşamadan ulaştık bir boş alana. Çevrede kimseler yok. Bi görevli "Abicim burada kalın, bundan sonra yaya devam edeceksiniz" diyerek eliyle tarif ettiği yöne doğru bir 150 metre kadar daha yaya olarak yürüdük ve davet edidiğimiz alana ulaştık. 

Bizden önce gelen davetliler ayakta sohbet ediyorlar, Masalar sandayeler kurulmuş. Belli ki yemekli bir tanıtım programı olacak, mangallar yanmış çay tezgahı kurulmuş. Açık ve temiz  bir havada, rakım bilmem kaç. Boğazköy barajına hakim bir noktadayız. Proje dedim ya millet bahçesi, yani adı üstünde bizim için yapılacak.. 50 yıldır çoluk çocuğumuzu alıp gideceğimiz, yatıp yuvarlanacağımız bir yerimiz yoktu, nasipse artık kavuşacağız…

Yalnız proje devasa büyüklükte ve harika bir güzellikte olacak gibi… Projeden söz eden Başkan Taban, “İçerisinde heyecan park olacak. Yine seyir terası oluşturacağız, küçük bir amfimiz olacak, piknik alanlarımız olacak, restaurantımız, kafeteryamız, çocuk oyun alanlarımız olacak. Gözlem kulemiz var. Burası bir yarımada olarak düşünüldüğünde, karşı bölgede kuş popülasyonunun izlenebileceği bir yer olacak. Alan içerisinde oluşturulan peyzajlarla bir flora fauna alanı oluşturulacak. 880 araçlık otoparkımız olacak. Alan içerisinde bir şelale ve katlı havuz sistemi olacak. Aşağıda da biyolojik göletimiz bulunuyor. Yürüyüş yollarımız ve bisiklet yollarımız da alan içerisinde yer alacak. 7 bin dolayında yeni ağaç buraya dahil etmiş olacağız. Doğal yapıyı bozmadan burayı insanların dinlendiği, nitelikli vakit geçireceği bir alana çevirmek istiyoruz.”

Millet Bahçesi tanıtım programına ilginçtir İnegöl basını kadar, Bursa basını da yoğun ilgi göstermiş. Bursa basınını çok fazla tanımadığım için kaç farklı medya kuruluşunun temsilcisi vardı bilemedim, ama en az 10 farklı medya kuruluiundan temsilcinin katıldığını söyleyebilirim.

Ama ilginçtir, bu projeyi İnegöllülere müjdeleyen AK Parti Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’i tanıtm töreninde göremedim.  Halbu ki, 6.Aralık 2020 tarihinde yaptığımız haberde Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Starwod AŞ. Sahipleri Mehmet Yıldız ve oğlu Hüseyin Yıldız ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret etmişler  ve millet bahçesinin hayırsever işadamları tarafından yapılacağının müjdesi verilmişti. Hatta o haberin detayında, “Şehrimizin değerli işadamı, İnegöl'ümüze ve ülkemize değer katan pek çok projeye imza atmış hayırseverimiz Mehmet Yıldız'ın katkılarıyla hayata geçecek”şeklinde Başkan Alper Taban’ın bir beyanı da bulunuyor.

Tanıtım toplantısında ise ne Milletvekili Vildan hanım, nede hayırseverleri göremedik. Ayrıca hiç isimleri geçmedi. Açıklamada aksine projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığından da destek alınarak, belediyenin kendi imkanlarıyla hayata geçirileceği söylendi.

Bu işte bir iş var! Projenin şekli değişti rakam arttı deseler, 100 milyonluk proje Starwood’un sahiplerini korkutmaz. Peki ne oldu da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kadar çıkıp projeyi üstlenen hayırsever Yıldız ailesi bu işten vazgeçti. Bunu bir bilen varsa anlatsın ve kamuoynu aydınlatsın…