www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


MOBESE`NİN YAPTIĞINI...

MOBESE`NİN YAPTIĞINI...


İnegöl`de son dönemde adli vakalarda önemli düşüşler yaşanıyor.  2014 yılının değerlendirmesini yapan ilçe kaymakamı Ali Akça`da bunu teyit eden bir açıklama yaptı geçtiğimiz günlerde.

 Emniyet güçlerinin yaptığı operasyonlarla uyuşturucu tacirlerine darbe vurduğunu ve uyuşturucunun ilçe gündeminden düştüğünü belirten Kaymakamımız Ali Akça, yine hırsızlık vakalarında da anormal derecede düşüşler yaşandığı kaydetti. Akça, suç oranlarındaki düşüşü ise MOBESE sisteminin ilçemize kazandırılmasına bağladı.

MOBESE sistemi sayesinde suç oranlarının azalması gösteriyor ki, suç işlemeye meyilli insanlar kayıt altında iken suç işlemekten çekiniyor.

 İnegöl`ün muhtelif yerlerine konuşlandırılan kameraların son derece etkili olmasından yola çıkarsak, her insanın üzerine birer kamera takılması halinde, suç oranlarının sıfırlanacağını rahatlıkla söyleyebiliriz, hele cezalarda caydırıcı olursa...

Ancak her insanın üzerine kamera takmak ne teknik olarak, ne malî açıdan mümkün değil. Bunu başarabilecek ne bir teknoloji ne de bir devlet yok yeryüzünde.

Ama yüce Allah her kulun hem sağ, hem de sol omuzuna kiramen katibin denilen birer melek görevlendirmiş ki, insanoğlunun her anını kayıt altına alıyor.

İnsanoğlunun dünyada iken yaptığı iyilikler ve kötülükler, ahiret günü bir ispat vesikası olarak gösterilecek ve kimse itiraz edemeyecek.

Allah`u Teala, "Halbuki üzerinizde muhakkak bekçiler, değerli yazıcılar vardır, Onlar yapmakta olduklarınızı bilirler." İnfitar 11-12 ayetleri ile suç işlemeye meyilli biz insanlara, her an takipte olduğumuzu bildiriyor.

Allah`a ve hesap gününe inanan insanlar, kendilerini her an izleyen meleklerin olduğunu düşünerek hareket ettiğinde zaten suç işleme şansları yok.

Sözün özü İnsanlığın kurtuluşu, şehirlerin huzuru ve dünya barışının reçetesi ancak İslam`la mümkündür.

 İnsanoğluna küçük yaşlarda verilecek Allah sevgisi ve Allah korkusu, MOBESE`den de, polisiye tedbirlerden de katbekat etkilidir.

Zira polisiye tedbirler, teknik takipler ve dünyalık cezalar pansuman tedbirlerdir. Bu tür tedbirler şeytanın tuzaklarıyla dolu dünyada, insanoğlunu durdurmaya kafi gelmemektedir.