www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


MODEF EXPO İYİ GELDİ

?İNEGÖL İYİ GELECEK´ sloganı ile açılan 36. Modef EXPO Fuarı, yapılan açıklamalar ve tepkilere bakılırsa sanırım son dönemlerin en verimli fuarı oldu.


Fuarın verimli geçmesinin elbette önemli sebepleri var. Bu sebeplerin başında MODEF yönetiminin fuar alanında yapmış olduğu çalışmalar geliyor. Yavuz Uğurdağ başkanlığında İMOS, İTSO ve Mobilyacılar Odası´ndan oluşan fuar yönetimi, fuar alanında yaptığı düzenlemeleri ile herkesin beğenisini kazandı. Yine firmaların göz kamaştıran stantları ve yeni tasarım ürünler, fuara gelen misafirlerde olumlu izlenim bıraktı ve tüm bunlar beraberinde ticari hareketliliğide getirdi.

Ekonominin durağanlaştığı bir dönemde fuarın mobilyacı esnafını memnun etmesi, elbette tüm İnegöl için sevindirici. Zira İnegöl´ün yüzde 60´ı direk ya da dolaylı olarak geçimini mobilyadan kazanıyor. Bu nedenle fuarların verimli geçmesi sadece mobilyacıları değil, tüm ilçe halkını memnun ediyor.

Ancak fuarın son bulmasıyla herşey bitmiş değil, bu işin devamlılığı şart. İnegöl mobilya sektörünü ayakta tutacak ciddi projelere ve hamlelere ihtiyaç var.

Özellikle sanal alem dediğimiz internet teknolojisi, tüm sektörler için bulunmaz bir nimet iken, bu nimetten yeterince faydalanamadığımızı gözlemlemekteyim.

Araştırmalarıma göre ilçemizde faliyet gösteren mobilya firmalarının sadece yüzde 60´nın internet sitesi var. Ancak bu firmalardan sadece yüzde 5´i internet sitesini güncelleyebiliyor. Bunun sebebi firmaların internet sitelerini günceleyecek ve tanıtacak yeterli zamanlarının ve bütçelerinin olmaması.

İşte mobilya firmalarımızın bu eksikliğini hesap ederek hazırladığımız bir projeyi önümüzdeki günlerde hayata geçireceğimi müjdelemek istiyorum.

Bu proje, ilçemizdeki tüm kayıtlı mobilyacı esnafımızı kapsayan ve yılın 365 günü İnegöl mobilyasını gündemde tutacak bir proje. Projeye Ticaret Odası´na ve Mobilyacılar Odasına kayıtlı tüm mobilyacı esnafımız iştirak edebilecek.

PROJEDE NELER VAR:

Projede mobilya firmalarımızın tanıtım videoları, sektörden haberler, firmaların ihtiyaç duyduğu eleman ve ekipman ilanları ile düzenleyecekleri indirimli satışlar ve kampanyalar yer alacak.

Yine sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve firma yetkilileri ile yapılacak röportajlar da sektörün nabzını tutacak diğer ayrıntılardan.

Hepsinden önemlisi ise bu çalışmanın en etkili alanlarda reklamlarla desteklenmesi olacak. Türkiye´nin en büyük sektörel sitesi olmaya aday bu çalışmaya, tüm mobilyacı esnafının, proje hayata geçer geçmez destek vermesini bekliyorum.  

Yapacakları tek şey sisteme kayıt olmaları ve gerekli argümanları yüklemeleri, gerisi bizim işimiz? Peki tüm mobilya sektörüne hizmet verecek bu proje, sanal aleme hangi isimle merhaba diyecek? O şimdilik bizde sır kalsın.