www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


MODEF´E ADALET GELİR Mİ?


 

İnegöl Belediyesi, Ticaret Odası ve mobilyacılar Odası ortaklığında fuarclık hizmeti veren MODEF´e başkanlık yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şahsi meselelerini ve siyasi gücünü kullanarak bir çok adaletsiz çalışmalara imza attı.

Mobilyacıların fuar öncesi yer kavgası yaşadığı modefte bir çok kez haksızlığa uğradığına şahit olmuştum.

Yılda iki kez düzenlenen mobilya fuarlarından yalnızca birini tercih etmesi gereken mobilya firmalarından bazıları, farklı isimler altında iki fuarda da yer almayı başarmıştır!

Bu adaletsizliğin baş mimarı ise Modef Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş´tır. MODEF son 10 yılda adeta İnegöl Belediye Başkanı Alnur Aktaş´ın çiftliği konumuna dönüşmüştür.

Fuar alanının fiziki anlamda büyümesin de büyük pay sahibi olan Başkan Aktaş,  aynı başarıyı fuarın uluslararası arenada gelişip tanınmasında gösterememiştir.

Mobilya firmalarından topladığı paralarla fuarlara ciddi bütçelerle hazırlanan MODEF, maalesef 10 yıldır klasik fuarcılık anlayışından kurtulamamış ve vizyonunu yenileyememiştir.

MODEF´i siyasi çıkarları ve menfaatleri doğrultusunda yöneten Alinur Aktaş,  geçtiğimiz yıllarda yetişmiş modef personelini de dağıtarak adeta harakiri yapmıştır.

İnegöl´ü yönetme konusunda gösterdiği zaafiyeti dile getiren medya kuruluşlarına her fırsatta ambargo uygulayan başkan Aktaş´ın son adeletsizliği ise tarım fuarında uyguladığı çifte standarttır.

MODEF tarafından düzenlenen Tarım Fuarında, ilçemizdeki yerel medya kuruluşlarına ayrılan reklam payının, muhalif kuruluşlara verilmesi Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından engelenmiştir.

Bu adaletsizlik ve haksızlık başkan Aktaş´ın, siyasi kariyerine kara bir leke olarak geçmiştir. Ufak hesaplar peşinde koşan, sürekli meth edilmeyi bekleyen, eleştirilmekten ödü kopan bir belediye başkanının bu saatten sonra İnegöl´e verecek bir şeyi kalmamıştır.

Başkanı Aktaş,  belediye hisselerini İMOS´a devredip MODEF´ten sıyrıldığı gibi, İnegölspor üzerinden de elini derhal çekmelidir.

Zira İnegöl mobilya sektörü ve İnegölspor, Başkan Aktaş´ın siyasi ve şahsi egolarını tatmin edeceği yerler değildir.

100 bin kişinin ekmeğini kazandığı, milyon TL´lik ticaretin döndüğü mobilya sektörü ve ilçe halkının sahibi olduğu İnegölspor, artık işin ehline bırakılmalıdır.