www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


MOLLAER YARGIYA GÜVENMİYOR MU?

MOLLAER YARGIYA GÜVENMİYOR MU?


CHP’li Şevket Mollaer bir hafta önce ortaya bir iddia attı. İddiaya göre İnegöl Belediyesi’nin ihalelerine giren firmaların aynı adreste ikamet edip aynı iletişim bilgilerini kullanıyordu. Yine Y.S isimli işadamının bu 4 firmadan 3 ile bağlantısı vardı.

 

Mollaer’in bu iddialarını dünkü gazetemizde belgeledik. Gerçektende söz konusu firmalar aynı adreste, aynı iletişim bilgilerini kullanıyorlar. Ve YS. İsimli işadamı bu firmalardan birinin yönetim kurulu başkanlığını yapıyor.

 

İddia doğrulandığına göre, o zaman geriye bir tek şey kalıyor O’da Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın “Gidin devletin savcısı, hakimi var. Şikayet edin. Eğer vatanperverseniz savcılığa başvurun” şeklindeki hodri meydanıdır.

 

Gerçektende Başkan Aktaş haklı. Ortaya bir iddia atıyorsan kardeşim, o iddianın arkasında babalar gibi duracaksın. Eğer birilerinin bazı filmler çevirdiğine ve haksız yoldan kasasını doldurduğuna inanıyorsan, başkan Aktaş’ın dediği gibi devletin savcısı orada git ve suç duyurusunda bulun.

 

Zira bir haftadır insanlar sağ da solda ve sosyal paylaşım sitelerinde CHP’li Şevket Mollaer’in iddialarını konuşuyor. “Gerçekten de iddia edildiği gibi belediyeyi kumpasa alan firmalar mı var, ihaleleri tek tek topluyorlar mı” demeye başladı.

 

Peki Mollaer ya da CHP ilçe başkanı Turhan Neşe neden iddialarına sahip çıkmıyor. Aktaş’ın “gidin savcılığa şikâyet edin” şeklindeki davetine neden icabet etmiyorlar.

 

Hele Şevket Mollaer’in savcılığa suç duyurusunda bulunacak mısınız sorusuna “Bir sonuç alacağımı düşünmüyorum. Bugüne kadar hangi dava sonuçlandı ki. Teftiş Kurulu incelese ne olacak, ülke bu durumdayken. Hangi dosya sonuçlandı ki. İhaleye giren firmalar belli, ortağı belli. Sen bu dosyayı incelemiyor musun? Cevap verecek şey bulamıyorlar, savcılığa şikâyet et diyorlar. Tabi biliyorlar teftiş kurulundan bir şey çıkmayacağını.”şeklinde verdiği cevap çok manidar.

 

Ne demek yani, Sayın Şevket Mollaer yargıya güvenmediğini mi ima etti. Kesinlikle kabul etmiyorum. Bu cevabı talihsiz bir açıklama olarak yorumluyorum.

 

Şahsen Türkiye Cumhuriyetini sınırları içerisinde görev yapan tüm savcılarımızı, her türlü hukuksuzluğun üzerine gidecek kadar cesur ve kararlı samimi buluyorum.

 

Benim bu saatten sonra tek beklentim, İnegöl Cumhuriyet başsavcılığının söz konusu iddialarla ilgili basında yer alan belgeleri de göz önünde bulundurarak, gereken adımı atmasıdır.

 

Savcılık makamının bu konuyla ilgili çalışma başlatması, hem toplum nezdinde hukukun üstünlüğüne olan inancı perçinleyecek, hem de CHP’li Şevket Mollaer’in yargı ile ilgili ön yargılarına da tokat gibi cevap olacaktır.