www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


Muhalefet zaman kaybediyor


Ak Parti İnegöl Belediye Başkan Adayının açıklanmasının ardından muhalefet partilerinde trafik hızlandı.

31 Mart seçimleri için bir an önce adaylarını belirleyerek sahaya inmeyi hedefleyen partiler, henüz uzlaşmış değiller.

CHP ile İnegöl´de ittifak konusunda uzlaştığı öğrenilen İYİ Parti´nin Hakan Özdemir ısrarı sürerken, bu kez Yenice´nin son belediye başkanı Hasan Aksu´nun ismi gündeme geldi.

25 yıl fen işleri müdürlüğü, 5 yılda belediye başkanlığı tecrübesi bulunan Hasan Aksu´ya CHP kanadının da sıcak baktığı öğrenildi.

İYİ Parti´nin ikna etmeye çalıştığı Hakan Özdemir´in ise CHP ile İYİ Parti ittifakında Saadet Partisi´nin de yer almasını istediği, ancak Saadet Partisi´nin çatı parti olma konusundaki ısrarının sürdüğü öğrenildi.

Çatı parti olmak şartı ile CHP ve İYİ Parti ittifakına sıcak bakan Saadet Partisi´nin aday konusunda Hakan Özdemir´e  teklif götürdüğü bir başka kulis bilgisi?

Muhalefet partileri İnegöl´de seçimi kazanmayı çok istiyor ve bunun yolunun da mutlak surette ittifaktan geçtiğini biliyor. Ancak partilerin çatı olma konusundaki ısrarcı tutumları uzlaşının önünü tıkıyor.

İnegöl´de İyi Parti ve Saadet Partisi´nden fazla oy alan CHP´nin, çatı parti olmak istemesi ne kadar doğru ise de, İnegöl´de CHP ile seçim kazanmanın mümkün olmadığı o derece isabetli bir ön görüdür.

Sağ ve muhafazakâr seçmen kitlesinin ağırlıklı olduğu İnegöl´de, AK Parti´den belediyeyi kazanmak imkânsız görünüyor. Ancak seçim kazanılacaksa ittifak yapılması şart. İttifak yapılması halinde ise AK Parti´den kaçacak oyları mıknatıs gibi kendisine çekebilecek bir partiye ihtiyaç var. Bu partinin de İnegöl´de Saadet Partisi olduğunu düşünüyorum.

Muhalefetin İttifak adayının Hakan Özdemir, ya da Hasan Aksu olması yeterli değil. Meclis üyelerinin de güçlü isimlerden oluşması şart.  CHP ve İYİ Parti şayet çatı parti olarak Saadet Partisi´ni kabul eder ve uzlaşı sağlanırsa, bu oluşuma toplumun her kesiminden destek geleceğini ve büyük heyecan uyandıracağına inanıyorum.

Muhalefet partileri biran önce kararını vermeli, Cumhur ittifak adayı Alper Taban´ın sahaya inip çalışmaya başladığını düşünürsek, muhalefet partilerinin de zaman kaybetmeden uzlaşıyı sağlayıp sahaya inmesi gerekiyor. Zira geçen her dakika muhalefetin aleyhine işliyor.