www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Şerif Gürbaş


MUHTARLAR HAPI YUTTU

MUHTARLAR HAPI YUTTU


İnegöl’deki 116 mahalle muhtarı ile bir araya gelen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, iki farklı dernek çatısı altında faaliyet göstermeye çalışan muhtarlara, birleşme çağrısında bulunmuş. Buraya kadar çok güzel.

 

Zira birleşmekten, tek vücut olmaktan güç doğar. “Bir elin nesi var, iki elin sesi var” atasözü de bunun bir yansıması.

 

Ancak Sayın Aktaş’ın, sözünün devamında “birleşmezseniz, sizi tanımam, hiçbir organizasyonuna katılmam” demesi hiç yakışık ve demokratik bir söylem değil.

 

Zira bu ülkede aynı görevi ifa eden milyonlarca insan, farklı görüşleri nedeniyle farklı farklı platformlarda ülkesine ve insanlığa hizmet etmekte.

 

Sayın Aktaş’ın kendisine oy vermiş insanlarla arasında köprü vazifesi gören muhtarları tehdit edercesine birleşmezseniz sizi tanımam resti, bana göre çok talihsiz bir cümledir.

 

Elbette Sayın Aktaş’ın muhtarların birleşmesinden yana tavır takınması ve birleşmeleri yönünde iyi dileklerde bulunması doğru ve güzel bir davranıştır. Ama akabinde “birleşmezseniz tanımam, hiçbir organizasyonuna katılmam” sözü ucuz bir tehdittir.

 

Aktaş’ın bu sözlerinden “Ustalık dönemindeyim ve son kez belediye başkanlığı yapıyorum.Bundan sonra siyaset düşünmediğim için, ya dediğimi yapar birleşirsiniz, ya da umurumda değilsiniz” anlamı çıkarmak hiçte abartı olmaz.

 

Başkan Aktaş’ın “Sizi tanımam” sözünün asıl manası ise, “mahallenizdeki sorunlarla ilgili sakın kapıma gelmeyin, randevu vermem, her türlü ambargoyu da uygularım”

 

Başkan Aktaş’ın tehdit ve rest dolu konuşması, daha şimdiden muhtarlar arasında masaya yatırılmış durumda. Muhtarlar Aktaş’ın birleşme çağrısına ve restine nasıl bir karşılık verecek kısa zaman sonra hep birlikte göreceğiz.

 

Benim Sevgili muhtarlara naçizane tavsiyem, “Damdan düşenin halinden, damdan düşer anlar” misali, inatlaşmasınlar, derhal birleşsinler.

 

Sevgili başkanlarını daha fazla üzmesinler. Yoksa üzülen sizler olursunuz. Maazallah belediyeden içeri giremezsiniz, görüldüğünüz yerde, görmezden gelinirsiniz. Belediyenin imkânlarından faydalanamaz, ambargolarına maruz kalırsınız. Sonra kim mahallenizin yolarını yapar, kim kaldırım taşlarınızı döşer, kim çöpünüzü toplar kim he kim?